'Dünya Düzdür' konferansı düzenledi, yüzlerce kişi katıldı

ABD'de 'Dünya'nın düz olduğunu savunan bilim adamları tarafından konferans verildi. Konferansa katılımın hayli yüksek olması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
'Dünya Düzdür' konferansı düzenledi, yüzlerce kişi katıldı

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, dünyanın düz olduğunu savunan bir grup insan ilk kez toplandı. Konferansa yaklaşık 400 kişi katıldı. Bilim çevreleri tarafından skandal olarak yorumlanan konferansta, "NASA ve Diğer Uzay Yalanları", "Bilimsel Yöntemle Düz Dünya", "Bilimin yaygın yalanlarına uyanmak" gibi konu başlıkları altında dünyanın düz olduğuna dair çeşitli tezlerin sunulduğu konuşmaların yapıldığı konferansta bilimselliğin insanları Tanrı'dan uzak tutmak için tasarlanmış bir yöntem olduğu iddia edildi.
Youtube'da 'Düz Dünya' adlı kanalıyla 43 bin takipçi kazanan ve yayınladığı videolarla dünyanın düz olduğuna dair kanıtlar sunduğu iddia eden Mark Sargent konuşmasında, "'Düz Dünya' teorisinin bilim adamları tarafından ele alınması gereken bir teori" olduğunun altını çizdi.

'NASA GERÇEĞİ SAKLIYOR' İDDİASI

"Gezegenin bir buz duvarı ile çevrili bir disk olduğunu" söyleyen katılımcılar, "NASA'nın ve diğer bilimsel kurumların, dünyanın sahte resimlerini yayımladığını, dünyanın düz olduğu gerçeğinin halktan saklandığını" iddia ettiler. Bir sonraki "Uluslararası Düz Dünya Konferansı", 15-16 Kasım 2018'de Denver'da yapılacağı açıklanırken, konferansa 1.500 katılımcının gelmesinin beklediği açıklandı.

Geçtiğimiz şubat ayında o dönem NBA takımlarından Cleveland Cavaliers forması giyen, Boston Celtics'in yıldızı Kyrie Irving, "Dünya yuvarlak değil, düzdür." açıklaması yapmış, "Dünya yuvarlak değil. Dünya düz. İnsanlara korku sağlayarak böyle şeyleri alıştırıyorlar. Dostum, çok sorgulama. Çünkü, ne kadar çok bilgiyi çözersen, bir o kadar bilgi daha çıkıyor" ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar

hasan pes uydulardan fotoğrafı açık aptal bunlar