Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

- KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 67 polisin yargılandığı davada, sanıklar esas hakkındaki savunmalarını yaptı

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında aralarında kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9'u tutuklu 67 polisin yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı.

Sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya iştirak etmediklerini belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.

Tutuksuz sanık E.P, önceki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, "Avukatımın beyanlarına katılıyorum. Bank Asya'da hesabım yoktur, ByLock kullanmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." dedi.

Tutuksuz sanık H.Y, önceki savunmalarını tekrar ettiğini, suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, beraatini talep etti.

Tutuksuz sanık L.B, "ByLock kullandığımı kesinlikle kabul etmiyorum. Bu tespitte bir teknik hata olduğunu düşünüyorum. Tüm bu hususlar gözetilerek beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuksuz sanık M.Y. de önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, "Bank Asya'da hesabım hiç olmadı. Bilirkişi raporunda ismim dahi geçmemiştir. ByLock ile ilgili birçok mantık hatası vardır. ByLock tespitinin hatalı olduğunu düşünüyorum. Tüm suçlamaları reddediyorum, beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer tutuksuz sanıklar da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini savunarak, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların ve avukatların esas hakkındaki savunmalarını yapması için duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, tüm sanıkların "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Yorumlar