Edirne'deki FETÖ/PDY davası

- İş adamları ve esnaflara yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 7'si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki FETÖ/PDY davası

EDİRNE (AA) - Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin iş adamları ve esnaflara yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 7'si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu yargılanan Beytullah Baykal, Fahrettin Top, Kenan Yakar, Osman Okuyan, Salih Öztürk, Seçkin Kalmaz, Tarık Altıerler, duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Altıerler, her zaman devletinin yanında olduğunu öne sürerek, "Aşağılık ve hain FETÖ örgütüyle anılmak istemiyorum" dedi.

Altıerler, savunmasına şöyle devam etti:

"Günlerce sokaklarda 15 Temmuz demokrasi gösterilerine katıldım. Edirne’de askeri bir hareketlenme olsaydı belki de şehit olan gazi olan vatandaşlarımızdan biri olacaktım. Her zaman olduğu gibi devletimin yanındayım. 14 aylık tutukluluk durumu beni ve ailemi mağdur etmiştir. Sağlık durumum da iyi değildir. Adaletin bir an önce tecelli etmesini bekliyorum. Tahliyemi talep ederim."

Tutuklu yargılanan Baykal ise savunmasında şahsına tuzak kurulduğunu ve kullanıldığını ileri sürerek, "Beni kazanabilmek için başkan yapmak istemeleri, bunun için bakan beyi kullanmaları apaçık kumpastır.” dedi.

Diğer sanıklar da tahliyelerini isterken, sanık avukatları da müvekkillerinin tutukluluk hallerine ilişkin savunma yaptı.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.


Yorumlar