Midyat’ta öğretmenlere seminer verildi

Mardin’in Midyat ilçesinde öğretmenlere seminer verildi. Seminerde konuşan Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, okumaya daha çok zaman ayrılması gerektiğini belirterek, bunun her bireye aşılanması gerektiğine dikkat çekti.Midyat’ta öğretmeneler...

Google Haberlere Abone ol
Midyat’ta öğretmenlere seminer verildi

Mardin’in Midyat ilçesinde öğretmenlere seminer verildi. Seminerde konuşan Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, okumaya daha çok zaman ayrılması gerektiğini belirterek, bunun her bireye aşılanması gerektiğine dikkat çekti.

Midyat’ta öğretmeneler yönelik seminer verildi. Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca tarafından verilen seminere öğretmenlerin yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Atay ve Şube Müdürü Mahir Coşkun katıldı. Kocatepe Ortaokulunda verilen seminerde konuşan Çamlıca, okumaya daha fazla zaman ayrılması gerektiğini belirterek, bunun öğrencilere ve her bireye aşılanması gerektiğini ifade etti. Çamlıca, “Eğitimde sistemi nasıl yaparsanız yapın asıl olan eğitimcinin eğitimidir. Yöneteni ve öğreteni sürekli eğitmek ve geliştirmek zorundasınız. Öğretmenler eleştiriliyor ama 22 yaşında üniversiteyi bitiriyor, sudan çıkmış balık gibi mesleğe başlamış. İşin aslı ne yapacağını bilmiyor, kötü niyetli değil yüzde 90’ı ama işi bilmiyor yani suda çırpınıyor. Kimse yardım etmezse kendi yüzme biçimini yüzme zannediyor. Motivasyon soba gibidir. Odun atmazsan söner. Öğretmenler motive edilmeli” dedi.

Eğitimlerin Vali Mustafa Yaman’ın talimatıyla kentin tüm ilçelerinde verileceği belirtildi.

Yorumlar