Türkiye-Rusya arasındaki gerilimde hiçbir ilerleme yok

Moskova'dan yapılan açıklamada, "Türkiye ile ilişkiler düzelecek gibi görünmüyor" denildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Rusya arasındaki gerilimde hiçbir ilerleme yok

Türkiye ile Rusya arasında uçak düşürme geriliminden sonra kopan ilişkilerle ilgili gelen açıklamalar, iki ülke arasında herhangi bir ilerlerleme olmadığını gösterdi. Moskova'dan dün yapılan açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelecek gibi görünmediği belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan geldi. Zaharova açıklamasında, Türk hükümetiyle Moskova arasındaki ilişkilerin düzelecek gibi görünmediğini savundu. 

Rus TASS ajansının haberine göre, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin kasıtlı bir eylem olduğunu savunan Mariya Zaharova, "O insanlar ne yaptıklarını biliyorlardı. Artık çok iyi bildiğimiz gibi, bu bilinçli bir tercihti. Türk yetkililerinin uluslararası ilişkilerde kurmaya karar verdiği kağıttan kale çökmeye başlamıştır" dedi.

Rus Sözcü Zaharova, buna karşılık iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin gelişmeye devam edeceğini ifade etti. 

Türkiye ile Rusya ilişkileri, Suriye sınırında düşürülen uçaktan sonra kopma noktasına gelmişti. Rusya, Türkiye'nin sınır ihlali yapmayan uçağı düşürdüğünü savunurken; Türkiye de tam tersine defalarca yapılan uyarılara rağmen Rus hava kuvvetlerinin Türk tarafını dinlemediğini savunuyor. İki ülke arasındaki gerilim şu ana kadar en çok turizm ve ekonomiyi etkilemiş durumda. 

Yorumlar