Rusya'da 'savaş hazırlığı gibi' sivil tatbikat

Rusya'da büyük bir savaşa hazırlık yapılıyormuş gibi 40 milyon kişiyle sivil savunma tatbikatı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Rusya'da 'savaş hazırlığı gibi' sivil tatbikat
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Rusya ile ABD'nin Suriye polemiğinin giderek sertleşmesi, Suriye'ye silah yığınaklarının yapılmasının neden olduğu endişeleri arttıran başka bir gelişme daha yaşanıyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 4-7 Ekim tarihilerinde Rusya genelinde savaş hazırlığını andıran bir sivil savunma tatbikatı gerçekleştirecek. Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sivil Savunma Bölünü Başkanı Oleg Manuylo, “Tatbikat 4-7 Ekim tarihileri arasında yapılacak ve 40 milyondan fazla kişiyi, 200 bin kurtarma uzmanını ve yaklaşık 50 bin aracı kapsayacak” diye kaydetti.
 
Tatbikata federal yönetim organları, bölge yöneticileri, yerel özyönetim organları ve bazı kuruluşların da katılacağını ifade eden Manuylo, “Tatbikat çerçevesinde Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın askeri kurtarma birlikleri, kurtarma birlikleri, askeri dağ kurtarma birlikleri, itfaiye servisi, hava araçları dahil olmak üzere Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın tüm güçleri kullanılacak” dedi.
 
Sivil savunma tatbikatı çerçevesinde yapılan etkinlikler sırasında farklı dönemler için hazırlanan planların uygulanabilirliği ve tüm güç ve araçların faaliyetlere hazırlığı denetlenecek. Manuylo, “Federal bakanlıklar ve kurumların, Rusya bölgelerindeki yürütme organları ve yerel özyönetim organlarının toplanması ve koordine edilmesi tatbik edilecek” diye ekledi.
 
Tahliye, kişisel korunma araçlarının dağıtımı, sağlık merkezlerinin kurulmasına yönelik eylemlerin de yapılacağını ifade eden Oleg Manuylo, “Bunun dışında sivil savunmanın koruma tesisleri harekete hazır duruma getirilecek. Bölge ve belediye yönetimi ile birlikte nüfusa olağanüstü durumları veya olağanüstü durum tehlikesini duyurma sistemleri kontrol edilecek” şeklinde devam etti.
 
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sivil Savunma Bölünü Başkanı Oleg Manuylo, böyle etkinliklerin düzenlenmesinin “nüfusun, yönetimin ve sivil savunma güçlerinin barış zamanında büyük çaplı olağanüstü durumların çıkması halinde hazırlık düzeyini arttırılmasını sağlayacağını” savundu.

ABD: RUS ŞEHİRLERİ VURULABİLİR

ABD tarafından bir hafta önce yapılan açıklamada, Suriye'deki gelişmelere bağlantılı olarak Rus şehirlerinin yakın zamanda 'terör'ün hedefi olabileceği belirtilmişti. 

Yorumlar