Kim Jong un'un planı deşifre oldu

Son dönemde ABD Başkanı Trump ile girdiği polemik ve füze denemeleri ile adından sıkça söz ettiren Kuzey Kore lideri Kim Jong un'un gizli planı uydu fotoğrafları ile deşifre oldu. 

Google Haberlere Abone ol
Kim Jong un'un planı deşifre oldu

Güney Kore sınırına oldukça yakın bir bölgede kurulan Yongbong-Ni askeri tesislerinden gelen uydu fotoğrafları sayesinde Kuzey Kore'nin bölgeyi Güney Kore'ye sürpriz saldırı yapabilecek şekilde yeniden dizayn ettiği ortaya çıktı. 

İngiliz basının ulaştığı ve Aralık 2017'de çekilen görüntüler incelendiğinde bölgenin Kuzey kore Ordusu'nun özel birliklerine ev sahipliği yaptığı ve tesisteki deniz araçları ile bu birliklerin yaklaşık yarım saat içinde Güney Kore'ye saldırabileceği bilgisine ulaşıldı. 

Ancak bu uydu fotoğrafları sayesinde ortaya çıkan ilk gizem değil! Komünist Parti'nin sıkı kontrolü altında dış dünya ile neredeyse bağlantı kurmadan yoluna devam eden Kuzey Kore'nin sır gibi sakladığı yerleşke teknolojiye yenik düşmüştü. 

Ülkenin lideri Kim Jong Un'un 'gizli cenneti' olarak da anılan, özel hayatını kapalı kapılar arkasında yaşadığı tesis uydu fotoğrafları ile gözler önüne serildi. 

Söz konusu tesis, Kuzey Kore liderinin NBA yıldızı Dennis Rodman'ı 2013 yılında konuk etmesi ile gündeme gelmişti. 

Uydu fotoğraflarına bakılırsa bir adet su parkına ev sahipliği yapan tesiste, voleybol, basketbol ve futbol sahaları da bulunuyor. 

Rodman, Kuzey Kore'den ülkesine döndükten sonra burada geçirdiği zamanı "Hawaii veya Ibiza gibi bir yer ancak bu yer sadece size ait" sözleri ile açıklamıştı. 

Tesiste 50 ila 60 kişinin bulunduğunu belirten Rodman, bu kişilerin tek görevinin eğleniyormuş gibi rol yapıp, Kuzey Kore liderinin yalnız hissetmemesini sağlamak olduğunu da sözlerine eklemişti.

Yorumlar