Kazakistan 'küresel terör'den endişeli

Nazarbayev, küresel terörün Kazakistan için de büyük bir tehdit haline geldiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan 'küresel terör'den endişeli
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesinde yaz aylarında düzenlenen terör saldırılarının, terörün Kazakistan için gerçek tehdit haline geldiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Nazarbayev, yeni yasama yılının açılış töreninde yaptığı konuşmada, ekonomik yaptırımlar, anlaşmazlıklar, karşılıklı tehditler ve silahlanma yarışının dünyanın ve ülkelerin istikrarına yaramadığını kaydetti.

"Bunlar uluslararası toplumun, küresel terör ve aşırılıkla mücadelesini zorlaştırıyor." ifadesini kullanan Nazarbayev, Kazakistan'da haziran ve temmuz aylarında düzenlenen saldırıların, her ülkenin terörün hedefi olabileceğini gösterdiğine dikkati çekti.

Nazarbayev, "Terör, Kazakistan için de gerçek tehdit haline gelmiştir. Küresel savaşın önlenmesi de uluslararası toplumun gündemindedir." diye konuştu.

Bağımsızlığın ikinci çeyreğine zor bir dönemde başladıklarını ancak bu zorlukların Kazakistan'ın dünyada gelişmiş ülkeler arasında yer alma çabalarını etkilememesi gerektiğini vurgulayan Nazarbayev, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazakistan, diğer ülkeler gibi doğrudan terör tehdidiyle karşılaştı. Aktöbe ve Almatı'daki terör saldırılarında asker, polis ve masum siviller hayatını kaybetti. Ülkeyi çatışmaya götürmek isteyen iç ve dış güçlere karşı mücadele edilmesi gerek. Bunun için yasal önlemler ve güvenlik tedbirleri almalıyız. Terör ve aşırılıkla mücadelede talimatımla oluşturulan yedi kanun tasarısı meclise sunulacak."

Yorumlar