Japonya İmparatoru Akihito tahttan feragat etti

Japonya'nın 83 yaşındaki İmparatoru Akihito yaş ve sağlık durumu mazaretleri ile tahtı bırakacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Japonya İmparatoru Akihito tahttan feragat etti
Japonya'nın 83 yaşındaki İmparator Akihito'nun (Konjō=şu anki) yaşını ve sağlık durumunu neden göstererek tahtı bırakacağını duyurdu.  Japonya ulusal televizyonunun verdiği haberde İmparator Akihito'nun (Konjō=şu anki) tahttan feragatinin kendi isteğiyle gerçekleşeceği belirtildi. Artan yaş ve sağlık durumunun kötüleşmesi ile bulunduğu görevi daha fazla sürdüremeyeceği belirtilen İmparator Akihito'nun yerine veliaht prens Naruhito'nun geçmesi bekleniyor.

İmparator Akihito (Konjō=şu anki) ve İmparatoriçe Michiko'nun İmparatorluk Sarayındaki koltuğunu Veliaht Prens Naruhito'nun geçmesi beklenirken İmparator Akihito'nun bundan sonraki süreçte ne yapacağı konusunda bir bilgi paylaşılmadı.

Japonya'da, imparatorluk makamı, "halkın birlik" sembolüdür.Japonya İmparatoru, Kraliyet Ailesi'nin lideri ve Japonya'nın anayasal monarşi sisteminde seremonik devlet başkanıdır. 1947 Anayasası'na göre İmparator, "ülkenin ve halkın birliğinin sembolü"dür. Tarihsel olarak ayrıca kendisi ve ailesinin güneş tanrıçası Amaterasu'nun soyundan geldiği kabul edildiğinden Shinto dininin en yüksek otoritesidir.

Yorumlar