Aynı örgütten Pakistan'a beşinci saldırı

Pakistan'da bir lunaparkta düzenlenen ve 70 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı üstlenen Cemaat-ul Ahrar örgütü, geçen yılın aralık ayından bu yana beşinci saldırısını gerçekleştirmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
Aynı örgütten Pakistan'a beşinci saldırı

Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen ve 70 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı üstlenen Cemaat-ul Ahrar örgütü, geçen yılın aralık ayından bu yana beşinci saldırısını gerçekleştirmiş oldu.

Örgüt, 2014'te Pakistan Talibanı'ndan (TTP) ayrılarak kurulmuştu. Ancak, geçen yıl DAEŞ ile bağlantısını reddeden örgüt, tekrar TTP çatısı altına girerek, saldırılarını Pakistan Talibanı ile organize ettiğini açıklamıştı.

Grubun sözcüsü Ehsanullah Ehsan, 2 Kasım 2014'de Lahor'da Pakistan-Hindistan sınır kapısındaki intihar saldırısını üstlenlendiklerini açıklamıştı. Saldırıda 50'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Aynı örgüt, dünkü saldırı dahil geçen yılın aralık ayından bu yana, beş saldırıyı üstlendi.

Pakistan'da azınlık nüfusu açısından ikinci sırada bulunan Hristiyanlar son dönemde saldırıların hedefi haline geldi.

Lahor'daki lunaparkta düzenlenen saldırının özellikle Pakistanlı Hristiyanları hedef alması, ülkenin yüzde 1,5'ini oluşturan bu dini azınlık grubun geçmişte yaşadığı saldırıları gündeme getirdi.

Yorumlar