ABD ve Japonya'da 'füzeli saldırı' paranoyası

ABD'de geçen hafta verilen yanlış 'füze alarmı'ndan sonra Japonya'da da benzer bir alarm verildi. Japonya'da verilen alarm da devlet televizyonu tarafından ilan edildi; ancak kısa süre sonra alarmın yanlış olduğu duyurusu yapıldı

Google Haberlere Abone ol
ABD ve Japonya'da 'füzeli saldırı' paranoyası

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kuzey Kore ile ABD arasındaki füze gerilimi 'paranoya' haline geldi. ABD'de geçen hafta verilen füze alarmından sonra bugün de Japonya'da benzer bir alarm verildi. ABD'deki alarmda olduğu gibi Japonya da yanlış alarm verdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Hawaii'de yaşanan Kuzey Kore'nin bir füze fırlattığı yönündeki yanlış alarmın ardından, NHK isimli televizyon kanalı da benzer bir yanlış haberi izleyicilerine son dakika olarak verdi.

Japon televizyon kanalı NHK, ülkede paniğe neden olan bir hata yaptı.

Kanalın son dakika olarak verdiği haberde, Kuzey Kore'den bir füze fırlatıldığı belirtildi. Ancak hatasını fark eden televizyon kanalı dakikalar içinde haberi düzelterek özür diledi.

Geçtiğimiz günlerde de ABD'nin Hawaii eyaletinde yaşayan kişilere balistik füze tehdidi olduğuna yönelik bir mesaj gitmiş, daha sonra bu mesajın yanlışlıkla gönderildiği belirtilmişti.

Yorumlar