Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı, okul idarecileriyle bir araya geldi

Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, okul idarecileriyle bir araya geldiği programda, “Elimizden kaçan her çocuk gelecek için bir problemdir. Bu nedenle çocuklarımızı sevgiyle, aşkla büyütelim, onları...

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı, okul idarecileriyle bir araya geldi

Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, okul idarecileriyle bir araya geldiği programda, “Elimizden kaçan her çocuk gelecek için bir problemdir. Bu nedenle çocuklarımızı sevgiyle, aşkla büyütelim, onları elimizden kaçırmayalım” dedi.

Gürpınar Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, okul idarecileri, görev yaptıkları okulların bahçe düzenlemesi, yol, elektrik, su, taşıma, okul duvarı, kütüphane, okul binalarının fiziki durumu, demirbaş eksiği, personel ve internet sıkıntısı, ısınma problemi ile güvenlik konularını dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda, Kaymakam Doğramacı, okul idarecilerinin dile getirdiği sıkıntıları değerlendirdi. Sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için ilgili birimlere talimat veren Doğramacı, bu yıl ilçedeki tüm okullarda tadilat çalışması gerçekleştirdiklerini, buna rağmen hala bazı okullarda bir takım ihtiyaçların olduğunu belirtti. Eğitim kalitesini yükseltmek için öğretmenlere önemli görevler düştüğünü anımsatan Doğramacı, “Öncelikle çocuklarımıza hedef bazlı programlar belirleyelim. Her çocuğumuzun bir hedefi olmalıdır. Öğretmenlerimiz her hafta bir konu belirleyerek, çocuklarımızın okumalarını sağlamalı. Çocuklar ülkesindeki değerleri iyi bilmelidir. Bunun yanında ‘ustası iyi olmayanın çırağı da iyi olmaz’ anlayışından hareketle öğretmenlerimiz sürekli okumalı ve kendilerini ilim ve bilim ışığında inşa etmeli. Elinde kitap olan öğretmenimizi öğrenci de örnek alıyor. Bu konuyla ilgili öğretmen odalarında kitaplıklar oluşturmayı planlıyoruz. Öğretmenliği sadece para kazanmak için yapmayalım. Öğretmenlik mesleğine gönlünüzü, sevginizi vermenizi istiyorum. Eğer bu işi aşkla, sevgiyle yapmazsanız iyi nesiller yetiştiremeyiz. Elimizden kaçan her çocuk gelecek için bir problemdir. Bu nedenle çocuklarımızı sevgiyle, aşkla büyütelim, onları elimizden kaçırmayalım. Gelin hep beraber okuyalım, ortak duyguda buluşalım. Öte yandan önümüzdeki süreçte okullarımızda kodlama sınıfları açacağız. Teknolojiye maruz kalan değil, teknolojiyi üreten çocuklar yetiştireceğiz. Bunun için hazırlıklarımız sürüyor. Daha güzel yarınlar için hep beraber çalışalım” şeklinde konuştu.

Yorumlar