İsrail'den Afrika ülkelerine yeni açılım

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Uganda, Kenya, Etiyopya ve Ruanda'yı ziyaret edeceği Afrika turu bugün başlıyor

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den Afrika ülkelerine yeni açılım
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Uganda, Kenya, Etiyopya, Ruanda'yı ziyaret edeceği Afrika turuna bugün başladığı bildirildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Afrika ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretlerde söz konusu ülkeler ve buradaki şirketlerle ticari ilişkiler oluşturmak amacıyla Netanyahu'ya elli İsrail şirketinden 80 iş adamının eşlik edeceği belirtildi.

İsrail Başbakanı'nın yıllar sonra Afrika kıtasına yapacağı bu ziyaretin "tarihi" olarak nitelendirildiği açıklamada, Netanyahu'nun ziyaret edeceği Afrika ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmeyi ve iyileştirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Netanyahu'nun ilk olarak Uganda'yı ziyaret edeceği ve Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museven'in de katılacağı resmi bir törenle karşılanacağı ifade edilen açıklamada, Netanyahu'nun kendisiyle siyasi görüşmeler yapmak üzere Uganda'ya gelecek olan Doğu Afrika ülkeleri liderleriyle de bir araya geleceği belirtildi.

Söz konusu görüşmeye Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Zambiya Devlet Başkanı Edgar Chagwa Lungu, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ve Tanzanya Dışişleri Bakanı Augustine Mahiga'nın katılmasının beklendiği kaydedildi.

Netanyahu'nun Uganda'nın ardından Kenya, Ruanda ve Etiyopya'yı ziyaret edeceği, söz konusu ülkelerin liderleriyle ve güvenlik ile ekonomi kurumlarının başkanlarıyla görüşeceği, ayrıca Etiyopya parlamentosunda konuşma yapacağı kaydedildi.
 

Yorumlar