CNN'nin 'köle ticareti' iddiası 'Arap-Afrikalı' çatışması içindi

CNN tarafından dünya kamuoyuna servis edilen 'Libya'da köle ticareti' görüntülü haberinin batı dünyasının uzun yıllardır yapmaya çalıştığı Müslüman Araplar ile Afrikalıların arasını açmaya yönelik provokasyonların bir parçası olduğu belirtiliyor. Afrika kıtasını yüzyıllarca sömüren batı dünyasının İslam dünyasına karşı daha önce de benzer provokasyonlar ve oyunlar oynadığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
CNN'nin 'köle ticareti' iddiası 'Arap-Afrikalı' çatışması içindi

Burkina Fasolu alim Ali Ganemi, Libya'daki köle ticareti iddialarına ilişkin, Batılı güçlerin bu olayı Araplar ile Afrikalıların arasını açmak için fırsat olarak kullandığını belirterek, "Fransa, Cezayir katliamlarında da Afrikalı insanları kullanarak buna benzer yol denemişti. Maksatları Araplar ve Afrikalılar arasına nefret tohumları ekmek." dedi.

Libya'daki köle ticareti iddialarıyla ilgili konuşan Afrika ülkesi Burkina Faso Milli Gençlik Derneği Genel Sekreteri ve alim Ganemi, Batılı güçlerin bu olayı Araplar ile Afrikalıların arasını açmak için kullandığını ifade etti. Ganemi, provakasyonların sonuçlarının ortaya çıkmaya başladığını ve Kamerun’da bir Arap vatandaşının yerliler tarafından darbedildiğini ileri sürdü.

Bunun devamı halinde daha kötü hadiselerin çıkmasından endişe ettiğine dikkati çeken Ganemi, şunları kaydetti: "Kaddafi'nin Afrika'da çok ciddi imar faaliyeti yürütmesine binaen, Libya özelinde Araplara karşı Afrikalılarda büyük bir saygı vardı. Afrikalı birçok insan, ülkelerinde İslami eğitim vermek için Arap ülkelerine gidip ilim öğrendiler. Araplarla iletişim kuran Müslüman Afrikalılar bu olaylardan en büyük zararı görenler olacaktır."

Ganemi, Libya'da ciddiye alınacak bir hükümetin bulunmadığına işaret ederek, tepki gösterilmesi gereken asıl yerin Libya hükümeti olmadığını söyledi. Yaşanan olaylar nedeniyle suçlanması gereken mercinin Libya'yı istikrarsızlaştıran NATO olduğunu savunan Ganemi, "Bu olay kasıtlı olarak yayıldı. Ne zaman Afrikalı STK’lar ve kanaat önderleri, Afrika milli parasının teşkil edilmesi gerektiği yönünde çağrılar yapsa işte o zaman bu gündemi bastıracak olaylar çıkarılıyor. Bu da onlardan biridir." değerlendirmesinde bulundu.

"BİR MİLLET ZAN ALTINDA BIRAKILAMAZ"

Arap ülkelerinde dini eğitim almış Afrikalılarda bile bu olay nedeniyle Arap vatandaşlarına karşı ciddi bir kin oluştuğu değerlendirmesinde bulunan Ganemi, şöyle konuştu: "Bunu isteyen komiteler hedeflerine ulaşmak üzereler. Evet köle ticareti insanlık suçu fakat bunu yapanlar cezalandırılmalıdır. Bir millet topyekun zan altında bırakılamaz. Fransa, Cezayir katliamlarında da Afrikalı insanları kullanarak buna benzer yol denemişti. Maksatları Araplar ve Afrikalılar arasına nefret tohumları ekmekti. Bundan sadece Batılılar memnun olur. "

Ganemi, Libya'daki olayın gündeme getirilmesinin provokasyon amacı taşıdığını belirterek, Afrikalı sanatçı Alfa Blonde’nin "Sığınmacılar, Libya'ya silahları ile gitmeli ve kendilerini bu şekilde orada savunmalıdır." çağrısının da sorumsuzca ve provokasyona davetiye çıkardığını ifade etti. 

NE OLMUŞTU?

CNN International geçen hafta, Libya'nın başkenti Trablus'ta Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığı iddiasını içeren görüntüler yayınlamıştı. Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Maitig de yoğun tepkiler üzerine hafta sonu, olayın araştırılması amacıyla soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Birçok Afrika ülkesinde olaya tepki olarak gösteriler düzenlenmiş Bazı Afrika ülkeleri de Libya hükümetini kınayarak ülkedeki büyükelçilerini geri çağırmıştı.

Yorumlar

ihsan bu iş doğru ise Müslümanlar ve batı içinde yüz karasıdır bu devirde yazıklar olsun