Besni Esnaf Edası Başkanı Kasap, KOBİ’lere yüzde 70 hibe desteği

Adıyaman’ın Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Başbakan Binali Yıldırım’ın küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ), alacakları teknolojik makinelerin yüzde 70 oranına hibe verileceği yönündeki müjdeyi değerlendirdi.Başkan...

Google Haberlere Abone ol
Besni Esnaf Edası Başkanı Kasap, KOBİ’lere yüzde 70 hibe desteği

Adıyaman’ın Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Başbakan Binali Yıldırım’ın küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ), alacakları teknolojik makinelerin yüzde 70 oranına hibe verileceği yönündeki müjdeyi değerlendirdi.

Başkan Mehmet Kasap, Başbakan Yıldırım’ın müjdelediği teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelen KOBİ’lere yüzde 70’i ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli desteği değerlendirerek, "Başbakanımız Binali Yıldırım partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda KOBİ’lere yeni kredi imkanı getirdiklerini söyledi. Bu destekteki amaç katma değeri yüksek ürünlere KOBİ’leri yöneltmek. Yani pahada ağır, yükte hafif, akıl terinin içinde olduğu alın teriyle ürünleri üretmek ve daha çok kazanmak. Toplam destek tutarı her bir KOBİ için 5 Milyon TL. Özel bir ürün olursa bu iki katına kadar da çıkabilecek. Teknolojik Yatırım Destek Programı adı altında verilen bu destek için başvurular geçen hafta başladı. Bu kredi desteğine başvurmak için öncelikle esnafımızın küçük ve orta boy işletmesi olması ve devlete ait hiç bir kuruma borcunun olmaması gerekmektedir. Ayrıca daha önce bu programdan istifade etmeyen esnaflarımız başvuru yapabilir. Bu şartlara uyan esnaflarımız için mikro işletmeler yüzde 70 oranına, orta ve küçük ölçekli işletmeler yüzde 60 miktarına, alınacak olan teknolojik alet yerli üretim ise + yüzde 15 daha fazla hibe olmak üzere desteklenmektedir" dedi.

Program 36 ay süreceğini hatırlatan Kasap, bir sene işletme giderleri için destek süresi uygulanacağını belirterek, program kapsamında verilen hibe miktarı her bir esnaf için en fazla 5 Milyon TL olacağını kaydetti.

Yorumlar