AK Parti TBMM Grup Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2) - "Türkiye'de artık hiçbir şey 3 Kasım 2002'den önceki gibi olmamıştır, olmayacaktır. Krizlerin, koalisyonların, kavgaların, pazarlıkların, vesayetin, yoklukların artık dönem itibarıyla sona erdiği 1990'ları Allah'ın izniyle bir daha milletime yaşatmayacağız" - "Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var. Hizmet ve yatırım konusunda rüştünü ispat eden AK Parti, ülkemizin yönetim sistemini değiştirme konusunda da aynı başarıyı elde etmek mecburiyetindedir. Bu bakımdan 2019 seçimleri, ülkemiz ve partimiz için en az 3 Kasım seçimleri kadar kritik bir dönüm noktası olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de artık hiçbir şey 3 Kasım 2002'den önceki gibi olmamıştır, olmayacaktır. Krizlerin, koalisyonların, kavgaların, pazarlıkların, vesayetin, yoklukların, artık dönem itibariyle sona erdiği 1990'ları Allah'ın izniyle bir daha milletime yaşatmayacağız." dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen cuma günü Manisa'da hem açılış törenlerine hem de AK Parti Genişletilmiş İl Divanı Toplantısı'na katıldığını anımsattı.

Toplu açılış töreni vesilesiyle Türkiye'nin kendi alanında en önemli tesislerinden olan, her biri 24 megavat gücüdeki iki jeotermal elektrik santralini de ülkeye kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, daha sonra "Türkiye'nin otomobili" projesinde yer alan Vestel firmasının akıllı telefon ve tablet fabrikası ile nikel kobalt tesislerinin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Erdoğan, 600 milyon liralık dev açılışı gerçekleştirerek istihdam noktasında ve bunun dışında yeni bir sürecin başlatılmasına vesile olduklarını belirterek, dün de İstanbul'da yeni Atatürk Kültür Merkezi Projesi'nin tanıtım törenine katıldığını anımsattı. Mevcut yapının yıkılıp, yerine, ülkenin şanına yakışır bir eser inşa edilmesi konusunda son aşamaya gelindiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların dışında pek çok kabul, görüşme, toplantıyla dolu bir haftayı geride bıraktıklarını anlattı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerli otomobil, cep telefonu gibi yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin ülkemizde üretimine yönelik projeleri hayata geçirirken bunların tamamlayıcısı mahiyetindeki çalışmaları da ihmal etmiyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, dün itibariyle ithalat ve ihracatçılarımıza çok kolaylık sağlayacak bir sistemi devreye soktu. Bu sistemle, gümrüklerdeki eşyaların nerede olduğu, hangi işlemin yapıldığı, başka hangi işlemlerin yapılacağı, bunların ne kadar sürdüğü gibi bilgilerin tamamı cep telefonu veya bilgisayar üzerinden görülebilecek. Böylece hiçbir kişi ve kurumun, ihracatçılarımızın ve ithalatçılarımızın işlemlerini keyfi olarak geciktirme, sürüncemede bırakma, bilgi vermeme gibi yollara başvurma şansı kalmıyor. Geçmişte çok kötü bir nama sahip olan gümrüklerimizi, aldığımız tedbirlerle büyük ölçüde derleyip, toparlamıştık. Yeni sistem, artık her şeyin daha şeffaf, hızlı ve daha düşük maliyetle izlenebilmesine imkan sağlayacak. Zaman faktörünün, rekabetin en önemli unsurlarından biri haline geldiği günümüzde, bu sistem, ticaret erbabımıza çok önemli bir avantaj sağlayacak.

Bunun yanında bakanlığımızın bir diğer önemli müjdesi de belli bir rakamın üzerinde ihracat yapan firmalara doğrudan kendi personeli aracılığıyla danışmanlık hizmeti sunacak olmasıdır. Sizlerin de gördüğü gibi durmak yok yola devam. Bu anlayışla çalışan, üreten, ihracat yapan, istihdam oluşturan herkesin yanındayız, yanında da olmaya devam edeceğiz."

-"Milletimizin güvenini boşa çıkarmadık"

Erdoğan, geçen cuma 3 Kasım 2002 seçimlerinin 15. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, 14 Ağustos 2001'de kuruluşunu ilan ettikleri AK Parti'nin bu seçimlerde elde ettiği yüzde 34'lük oy oranıyla birinci parti olduğunu ve tek başına iktidara geldiğini söyledi.

Parlamentoda yüzde 63 çoğunluk elde ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Bu oran rahmetli Özal'ın 1983 ve 1987'de aldığı sonuçlardan sonra ülkemizin gördüğü en yüksek seçim başarısını ifade ediyordu. Milletimizin bize olan güvenini, teveccühünü boşa çıkarmadık ve hamdolsun oylarımızı sürekli yükseltirken, parlamentodaki oranımız da kendini korudu." diye konuştu.

Kuruluşundan bugüne partinin Meclis grubunda ve diğer organlarında görev alanları bir kez daha şükranla yad ettiğini, her birine ayrı ayrı teşekkürlerini sunduğunu dile getiren Erdoğan, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

"3 Kasım seçimleri ülkemizde yeni bir dönemin miladı olmuştur." ifadesini kullanan Erdoğan, "Türkiye'de artık hiçbir şey 3 Kasım 2002'den önceki gibi olmamıştır ve olmayacaktır. Krizlerin koalisyonların, kavgaların, pazarlıkların, vesayetin, yoklukların, artık dönem itibariyle sona erdiği 1990'ları Allah'ın izniyle bir daha milletime yaşatmayacağız." dedi.

-"Önümüzde yeni bir imtihan var"

Erdoğan, geçen 15 yılda Türkiye'ye kazandırdıkları esereler ve hizmetlerin sadece 1990'ların değil, Cumhuriyet döneminin tamamından daha büyük, etkin, yaygın bir yönetim anlayışının ifadesi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam ettı:

"Kaynakları yıllarca çarpık bir düzenin çarkları arasında insafsızca sömürülen milletimiz, kendi iktidarıyla birlikte adeta bir devrime imzasını atmıştır. Büyüyen, güçlenen, gelişen Türkiye'nin imkanları her bölgemizde her şehrimizde her haneye yatırım olarak hizmet olarak yönlendirilmiştir. Suyun akışını milletimize çevirdiğimiz için de her seçimde çok daha yüksek oy oranıyla iktidarımızı devam ettirdik.

Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var. Hizmet ve yatırım konusunda rüştünü ispat eden AK Parti, ülkemizin yönetim sistemini değiştirme konusunda da aynı başarıyı elde etmek mecburiyetindedir. Bu bakımdan 2019 seçimleri, ülkemiz ve partimiz için en az 3 Kasım seçimleri kadar kritik bir dönüm noktası olacaktır. 16 Nisan halk oylamasıyla adını koyduğumuz yönetim değişikliğini 3 Kasım 2019 seçimleriyle birlikte fiilen uygulamaya geçireceğiz. Ülkemizin yeni yönetim mimarisini oluşturmak için şimdiden çalışmaya başladık. Akşam Kadın Kollarımızın Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısındaydım. Gece geç saatlere kadar yaptığımız toplantıda, hanım kardeşlerimizin hazırlıkları, heyecanı şimdiden adeta sandık esaslı çalışmaya yönelik takındıkları tavır ve bilge kişilikleri, inşallah 2019'un sandık hakimiyetinin ne noktada olduğunu da çok açık ve net gösteriyor. Ak kadınlarımız, 81 vilayette inanıyorum ki 3 Kasım 2019'da çok daha farklı bir neticeyi kazanarak, ilan ederek, yeni bir değişimi dönüşümü ortaya koyacaktır."

(Sürecek)


Yorumlar