YYÜ’lü öğrenciler yeni spor salonuna kavuştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde, Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerinin uygulamalı derslerini yapacağı yeni bir kapalı spor salonu hizmete girdi.

Google Haberlere Abone ol
YYÜ’lü öğrenciler yeni spor salonuna kavuştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde, Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerinin uygulamalı derslerini yapacağı yeni bir kapalı spor salonu hizmete girdi. Hizmete açılan spor salonunun 24 bin öğrenci için yeterli olmadığını belirten YYÜ Rektörü Peyami Battal, öğrencilere müjde verdi. Kısa bir süre içerisinde yeni büyük bir spor salonunun temelini atacaklarını belirten Battal, "İçerisinde olimpik yüzme havuzu, basketbol, voleybol ve jimnastik sahalarının olduğu, değişik ferdi sporların yapılabileceği büyük bir spor salonumuzun da temelini atmak üzereyiz." dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, kampüs alanında yapımı tamamlanan kapalı spor salonunu hizmete açtı. Salonunun açılış kurdelesini Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ve Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Pak kesti. Kurdele kesiminden sonra konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, depremde zarar gören Diş Hekimliği Fakültesi'nin bir süre açılışı yapılan spor salonunda hizmet verdiğini söyledi.

Spor salonunun YYÜ’nün önemli sorunlarını gidereceğini belirten Battal, "Ama bu bize yeterli değil. Malumunuz 24 bin tane öğrencimiz var. Yaklaşık 4 bin civarın personelimizi artık istihdam ediyoruz. Burada ikamet ediyorlar. Dolayısıyla bütün bu nüfusun sorunlarını çözecek düzeyde bir spor salonu değil. En kısa sürede, sanırım bir iki hafta içerisinde yeni spor salonumuzun, içerisinde olimpik yüzme havuzunun olduğu, basketbol sahalarının olduğu, voleybol sahalarının olduğu, jimnastik sahalarının olduğu değişik ferdi sporların yapılabileceği büyük bir spor salonumuzun da temelini atmak üzereyiz. İnşallah onu da en kısa sürede yapıp bitireceğiz. Gençlerimizin, insanlarımızın, akademik idari personellerimizin ve Vanlı hemşerilerimizin hizmetine sunarız. Bu salonumuzun eğitim ve öğretime büyük katkılar sunacağını umuyoruz." diye konuştu.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan da gençlerin karşısında konuşmaya pek alışık olmadığını belirterek, "Yüzüncü Yıl Üniversitesi gibi Türk eğitim hayatına çok önemli katkılar sağlayan bir üniversitenin de her bakımdan üniversite olabilmesi için tasvip eden şartlardan bir tanesi de yerine getirmiş oluyor. Şüphesiz burada sadece öğrencilerimiz iyi vakitler geçirmeyecekler. Ama Türk spor için iddialı takımlarda yetiştirecekler. Yine üniversitede olduğumuz dönemde Hacettepe Üniversitesi’nin çok başarılı bir basketbol takımı vardı. Çok iyi bir futbol takımı vardı. Daha sonraki yıllarda da süper ligde de mücadele eden bir futbol takımıydı. Dolayısıyla böyle bir tesis beşeri sermayemize katkı sağlayacaktır. Ben bu tesisin üniversiteli gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni temsilen Malatya İnönü Üniversitesi’nde yapılan 2. Lig Grup Birinciliği müsabakalarında 2014 yılında birinci ligde yarışmaya hak kazanan bay ve bayan hentbol takımına ve 20-24 Aralık 2013 tarihleri arasında Erzincan’da yapılan 2. Lig Grup Birinciliği müsabakasına katılan YYÜ bayan voleybol takımı grup birincisi olarak 1. Lig’e yükseldiği için her iki takım oyunlarına ödüller dağıtıldı. Mini bir gösteri maçından sonra açılış töreni sona erdi. CİHAN

Yorumlar