Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor?

Yusufeli bir kez daha kendisi için yapılan yeni yerine taşınıyor. Daha önce de taşınan ilçenin kaderinde taşınma bir rutin halini almış gibi. Ancak yeni yerini hem modern hem de daha kullanışlı oludğu için ilçe sakinleri bu anlamda şanslı sayılabilir.

Google Haberlere Abone ol
Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşı

Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor, taşınma sebebi nedir soruları bu aralar merakla soruluyor. Artvin'in Yusufeli ilçesi ikinci kez taşınma haberleriyle gündemde. Daha önce de yerinden başka bir yere taşınan ilçe bir kez daha göçer oldu. Yeni yapılan yerleşim biriminde her şeyin modern olduğu görülen yeni Yusufeli'nde göç başladı. 

Artvin'in Yusufeli ilçesinde temelden Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES Projesi dolayısıyla su altında kalacak ilçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başladı.

Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor
Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor

 

Yeni ilçe merkezindeki alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla ilk olarak kamu kurumlarının taşınması kararı alındı. Karar doğrultusunda kamu kurumlarında paketlenen eşya ve evraklar, Türk bayraklarıyla süslenen kamyonlarla yeni yerleşim yerine götürüldü. Kamyonlardan indirilen eşya ve evraklar, yeni kamu binalarına taşınıyor. Kamu binaları, 18 Eylül'den itibaren Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde hizmet vermeye başlayacak.

Taşınma sürecinin başlamasının ardından yeni ilçe merkezinde inşa edilen camide ilk cuma namazı da kılındı. Vali Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Ertunç Balta, Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve vatandaşlar, Yusufeli Merkez Camisi'nde cuma namazını eda etti. Namaz sonrasında kurban kesildi, dualar edildi.

"BÜYÜK BİR DEVLETİZ, BÜYÜK BİR MİLLETİZ"

Vali Yılmaz Doruk, yeni ilçe merkezine kamu kurumlarının taşınma sürecinin ülkeye, millete ve Yusufeli'ne hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor
Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor

 

Kamu kurumlarının, gelecek haftadan itibaren yeni ilçe merkezinde çalışmalarını sürdüreceğini belirten Doruk, "Vatandaşlarımızın yeni yerleşim yerinde aileleriyle, komşularıyla birlik, beraberlik ve huzur içinde sağlıklı, uzun ömürler geçirmelerini diliyorum." dedi.

Doruk, taşınma sürecini en iyi ve sorunsuz şekilde sürdürmek için tüm kurumların titizlikle çalıştığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yeni yerleşim yerinde eksiklikler olabilir. Bunları adım adım, birlikte el ele, gönül gönüle yaşayarak çözeceğiz. Milletimize hayırlı olsun. Büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. Devlet büyüklerimiz dünyada devletimizin, milletimizin itibarını artırmak için canla, başla çalışıyor. Biz de onları temsil eden kişiler olarak, onların yükünü hafifletecek, onların gücüne güç katacak gayretin içinde olacağız Yusufeli olarak."

Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor
Yusufeli neden taşınıyor, kaçıncı kez, nereye taşınıyor

 

Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ise kamu kurumlarının taşınmasıyla önemli bir adım atıldığını söyledi.Yeni ilçede caminin de açılışını yaptıklarını dile getiren Aytekin, "Vatandaşımızın ilgisinin yoğun olması beni çok mutlu etti. Yusufeli her sıkıntıya düştüğünde kendi geleceğine sahip çıktı. Bugün de kendi geleceğine sahip çıktı. İnşallah bu heyecanla yeni ilçe merkezine hep beraber taşınacağız ve bu kışa tüm ilçe olarak, yeni ilçe merkezinde gireceğiz. Taşınma süreci hızlanarak devam edecektir." diye konuştu.

İlçe sakinlerinden İsmail Hakkı Tekin, taşınma sürecinin başlamasına memnun olduğunu ifade etti. Tekin, "Bugün yeni ilçemizde cumamızı kıldık. Harika bir cami. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. İlçedeki eksiklikler de önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır." dedi.

GEREKLİ HER TÜRLÜ DESTEK VERİLİYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan da çalışmaları bir takvime bağladıklarını ifade etti.

Çalışmaları an an takip ettiklerini de dile getiren Aslan, gerekli her türlü desteği sağladıklarını vurguladı.

Üçüncü ve birinci bölgenin taşınabilir durumda olduğuna dikkati çeken Aslan, "Hiçbir sıkıntımız yok. Gerekli tüm tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarıyla toz olma oranını da en düşük seviyeye indireceğiz. Artık burası bir şantiye alanı değil, yaşanabilir bir mahalle." değerlendirmesinde bulundu.

Aslan ayrıca, vatandaşların evlerini teslim aldıklarında ev içerisinde belirledikleri eksikleri TOKİ başkanlığının ekiplerine bildirmesi halinde sorunların hemen çözüleceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Ertunç Balta, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan,Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Dereci, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek ve diğer ilgililer de katıldı.


 

Yorumlar