Yurt dışında yaşayanlara, gayrimenkul alırken getirilen KDV istisnası

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: - "Anavatanına yatırım yapmak isteyenlerin bu imkanı değerlendireceklerini ümit ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışında yaşayanlara, gayrimenkul alırken getirilen KDV istisnası

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşlara, Türkiye’den gayrimenkul alırken KDV istisnası uygulanacağını, Anavatanına yatırım yapmak isteyenlerin bu imkanı değerlendireceklerini ümit ettiğini belirtti.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti tarafından Meclise sunulan önergenin kabul edilmesiyle yurt dışında yaşayan vatandaşlar için yeni bir kolaylık sağlandığını anımsattı.

Buna göre çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan fazla yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının Türkiye’de gayrimenkul alırken yüzde 18’lik KDV’yi ödemeyeceğini hatırlatan Yeneroğlu, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının değişen ekonomik şartları dikkate alındığında yeni düzenlemenin maddi yükü ciddi derecede hafifletici bir adım olduğunu kaydetti.

Dövizle askerlik bedeli ve pasaport harçlarının düşürülmesi gibi bu uygulamanın da AK Parti'nin yurt dışında yerleşik vatandaşların ihtiyaçlarını dikkate aldığını gösterdiğini belirten Yeneroğlu, "Böylelikle Türkiye’de gayrimenkul almak için çok cazip bir fırsat oluşmuştur. Anavatanına yatırım yapmak isteyen kişilerin bu imkanı değerlendireceklerini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar