Yunanistan'da kritik gün!

Yunanistan halkı yaşadığı ekonomik dar boğazın ardından kreditörlerin nakit akışını yeniden sağlaması şartıyla öne sürdüğü şartların oylamak için sandık başına gitti.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da kritik gün!
Soydaşların yoğun olarak yaşadığı Gümülcine kentinde seçmenler ‘evet’ yada ‘hayır’ yazılı kutulara kalemle işaret koyarak sandıklara attı.
Yunanistan'da kayıtlı 9 milyon 855 bin seçmen 20 bine yakın sandıkta tarihinin en büyük ekonomik krizinden çıkış yolu bulabilmek için bugün sandık başına gitti. Yunanistan'da 108 bin seçmen ilk kez oy kullanacak. Sabah saat 07.00’da başlayan oy verme işleminde kreditörlerin nakit akışını yeniden sağlamak amacıyla ortaya koyduğu şartlar oy pusulasında ‘evet’ ya da ‘hayır’ olarak yer aldı. Seçmenler kimlikleriyle geldikleri sandıklarda kontrollerin ardından kalemle işaret koyarak oy kullandı.
Yunanistan anayasasına göre halk oylaması sonuçlarının geçerli olabilmesi için kayıtlı seçmenin yüzde 40'nın oyu gerekiyor. Bugün yapılan referandumun geçerli olması için 3 milyon 942 bin seçmenin sandık başına gitmesi gerekiyor.
Yunanistan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gümülcine kentinde de sabah saatlerinden itibaren soydaşlar okullarda kurulu sandık başına gelip, oylarını kullandı. Sabah 07.00’da başlayan referandum oylaması akşam saat 19.00’a kadar sürecek.

Yorumlar