Yerli otomobil özellikleri neledir? Yerli otomobilin ismi ne?

Yerli otomobil özellikleri neledir? Yerli otomobil ismi belli oldu mu? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başladı. Peki, Yerli otomobil özellikleri belli oldu mu?

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil özellikleri neledir? Yerli otomobilin ismi ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, tarafından üretilecek olan milli otomobilin özellikleri vatandaşlar tarafından en çok araştırılanlar arasında yer almaktadır. 

Anadolu Grubu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Grubu'nun ortaklığında oluşturulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretilecek yerli otomobilin toplamda 5 serisi üretilecek. Bunlardan ilki S-SUV tipi olacak.

YERLİ OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ NELER?

Yüzde yüz yerli otomobil hedefi ile yola çıkan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, otomobilin bataryasını da yerli olarak geliştirerek üretti. 200 beygir ile 400 beygir üretilecek olan araçlar 500 KM menzile sahip olacak. 

Fikri ve sınai hakları yüzde yüz Türkiye'ye ait olan yerli otomobil araçta, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut. Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor. Yerli ve milli otomobil ön ve arkada olmak üzere iki adet elektrikli motora sahiptir. Bu motorlar ortada yer alan bir adet bataryadan güça almaktadır.

Ağırlığı dağıtmak için aracın tam ortasına yerleştirilen batarya ile aracın yol tutuşuda iyileştirilicek. 4x4 olacağı beklenen yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak. Araca gelecek olan yeni güncellemeler sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek.

Üstün teknoloji ile dikkatleri üzerine çeken yerli otomobilin bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında direkt bakım sistemi ile iletişime geçeceği öğrenildi. Suv tipi yerli araçta yer alan yüksek çekiş gücü ve tabanın yüksekliği aracın yolda rahat ilerleyebilmesine olanak sağlayacak. Bir çok özelliği ile dikkat çeken yerli otomobilin en çok sevilecek özelliklerinden biri ise otonom sürüş teknolojisine sahip olması.

İstanbul gibi sıkışık trafiği olan şehirler içinde önemli özellikleri bulunan yerli otomobil trafikte kendiliğinden durup kalkabilecek. Bu şekilde sürücünün trafikte direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

YERLİ OTOMOBİL MENZİLİ KAÇ KİLOMETRE

Yerli otomobilin en çok merak edilen özelliklerinden biri de özellikleri olmuştu. Milli otomobilin tam dolu bir batarya ile 500 km menzile ulaşabileceği açıklanmıştı. Öte yandan aracın bataryasının dolum süresi ve batarya ömrüne ilişkin açıklama bugün yapılacak.

HOLOGRAFİK ASİSTAN TEKNOLOJİSİ

Holografik Asistan teknolojisi ile dikkatleri üzerine çeken yerli otomobil bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik Asistan teknolojisidünyada ilk kez kullanılıyor.

YERLİ OTOMOBİL DİĞR ÖZELLİKLERİ

 Sürücü odaklı kokpit tasarımı

• Üç kollu deri kaplı etli direksiyon simidi

• Yüksek malzeme ve işçilik kalitesi

• Kapı içlerine yerleştirilmiş geniş hoparlör ve gelişmiş müzik sistemi

• Mavi LED iç aydınlatma ışıkları

• 10 inç ve üstü ebatlı sınıfının en geniş dokunmatik bilgi ekranı

• Geniş gösterge tablosu ve ikinci bilgi ekranı

• Deri döşeme yüksek kaliteli koltuklar

• Şık havalandırma ızgaraları

• Küçük ve ergonomik tasarlanmış metal kumanda kolu

• Yumuşak ve kalite hissini yükselten kokpit kaplamaları.

MİLLİ OTOMOBİLİN İSMİ NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019 tarihinde tanıtımı yapılan yerli araçların isimleri henüz açıklanmadı. 

Yorumlar