Mehmet Hammutoğlu

Mehmet Hammutoğlu

Yeni Türkler - 2

Artık 22 yaş altında vatandaşlık alan gençlerin askerlik celpleri geliyor. Herhangi bir Türkiye vatandaşı gibi askere gidiyor, bedelli askerlik yapıyor, eğitimleri devam eden gençlerde askerlik tecili yapıyorlar.

Yeni Türkler konulu ilk yazımızda aldığımız tepki ve tebrikler bizleri konuyu farklı açıdan değerlendirme ihtiyacı hissettirdi.

Özellikle "Yeni Türkler" ifadesi neden rahatsız edici ve kabul edilmiyor, sindirilemiyor. Demek ki çok ilgi çekmiş ki, bir yerleri kaşıyor rahatsız ediyor. Aslında baktığınızda bu konuda en çok itiraz edenler kendi soylarını incelediklerinde Türk olmadıkları, Türkleştirildikleri veya Türkleştikleri ortaya çıkıyor. 

"Yeni Türkler" inanmayacaksınız ama hani vatandaşlık aldıkları için rahatsız olunuyor ya, artık 22 yaş altında vatandaşlık alan gençlerin askerlik celpleri geliyor. Herhangi bir Türkiye vatandaşı gibi askere gidiyor, bedelli askerlik yapıyor, eğitimleri devam eden gençlerde askerlik tecili yapıyorlar.

Suriyeli yeni nesiller Türkçe eğitim alıyor, sokakta Türk arkadaşlarıyla Türkçe oyunlar oynuyor. Bir tık üstü gençler arkadaşlık yaptıklarında kız ve erkek olsun ( özellikle dikkat edin bu ifadem tüm Arap olanları kapsıyor) Suriyeli veya Türk ayırımı yapmamaktadır. Cafelede birlikte oturuyor birlikte vakit geçiriyorlar, birlikte eğleniyorlar.

Arap ve Türk gençleri arasındaki yapılan evliliklerde artık mantık ve çıkar ilişkilerine dayalı değil ( yani  vatandaşlığı almak, Türk pasaportuna sahip olmak gibi ) severek isteyerek sonuçlanan evliliklere şahit oluyorum.

LGS sınavında 87.47 puan almış bir öğrencimizin ailesi okul tercihlerini yaparken benden yardım istedi. Ailesi bir okul istiyor, kızımız başka okul istiyor. Anne baba Türkçe bilmiyor, kızla konuşuyorum. Neden bu okulu yazmıyorsun inanın cevap şu “arkadaşlarım o okula gitmiyor” oysa ailesinin istediği söz konusu okul evine yürüme mesafesinde ama kendisinin istediği okul toplu taşıma yada okul servisi ile gitmek zorunda. O arkadaşlarından ayrılmak istemiyor.

Bu neslin çoğu Arapça yazmayı bilmiyor bir kısmı da Arapça konuşurken takılıyor.

Kanaatimce ırkçılık fitnesi ile birbirimizle didişerek araya mesafeler koymak onları kendimizden uzaklaştırmak, kalp kırmak yerine, birlikte daha güçlü olmanın yollarını üretmemiz lazım. Kirlenmemiş temiz beyinleri ülke gelişiminde kullanılmasını sağlayarak ileri adımlar atmalıyız.

Elbette durum hep çizdiğimiz gibi toz pembe tablolar halinde değil. Öyle ki, Suriye’de birileri kendi emelleri için neslin bilincine tecavüz ederek bozulmasını sağlamak, birbirlerine kırdırmak amacıyla çalışmalar yapmakta birileri saltanat kurarken diğer bir kısmı kendi topraklarından sürülmektedir.

( Oyun kurucular zamanı gelince, fonksiyonları bitince o saltanat kuranların pimini çekerek elbette ebedi istrahatgahlarına göndereceklerdir.)

Bakıyoruz; Türkiye’de Beşşer Esed taraftarı Suriye istihbaratından bir takım gençler İstanbul’da cafelerde sağda solda sokakta yaptıkları kavgalara dikkat edin, birbirleriyle kavga ediyorlar, NEDEN. Birlikte sahillerde eğlenmek suretiyle rahatsız edici görüntü veriyorlar NEDEN. Başta Hatay, Ankara ve diğer şehirlerde kasıtlı olarak sorun çıkarıyorlar NEDEN. Tabi ki toplumlar arasında ırkçılık damarlarının kabarmasına ve tüm Suriyelilerin tu kaka oldukları, Suriyeliler bağlamında tüm yabancıların dışlanmasına sebebiyet vermek için. 

Ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın, Alttan gelen nesil Türkleşmiştir, BİTTİ.

Bilinmelidir ki şu anda bazı sektörlerin ana yatırımcıları “Yeni Türkler” olmuş durumdalar.

Çalışıyorlar, üretiyorlar, vergi veriyorlar. Piyasalarda özellikle altını çiziyorum nakit para döndürmek suretiyle hareketlendirerek ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlıyorlar.

Kimse onları Suriye’ye döndürme hesabını yapmasın.

Emperyalistlerin, Müslüman ülkelerin toprakları üzerinde uygulamak istedikleri fitneler, ülkemize “Yeni Türkler” nesli ile daha güçlü Türkiye’nin doğmasına sebep olur, İNŞALLAH.

Bunu Görüyorum!

Parmak sallamak hiç sevmediğim bir şeydir. Ancak gerçeği okumak ve söylemek gerekir ise, söylüyorum; Belli bir eğitim seviyene gelmiş dünyayı takip edip yorumlayan "Yeni Türkler" ‘re karşı kibirlenmek, onları dışlamak, gettolaşmadan daha da ileri giderek kendi elimizle isyan eden gurupların oluşmasının önünü açabiliriz. Unutmayalım ki onlarda insan ve nefis taşıyorlar.

Önemli bir tavsiyemde! Siyasi muhalefete; 2023 seçimleri öncesi veya kazanması durumunda sonrası için “Yeni Türkler” ile yüzleşme, helalleşme projesi geliştirmeleri gerekmektedir.

Diğer Yazıları

Yorumlar

Mevlüt çolak Yeni Türklere yeni açıklamalar Aydınlatıcı bir yazı olmuş Umarım yazınız daha çok kitleye ulaşır
Fadi Doğru ve önemli sözler
MAHMOUD ALBADAWI شكرا جزيلا كلام في العمق ويدل على الفهم والوعي للأخوة الأتراك شكرا
Halit allah razı olsun
Mehmet Onur Irkçılık yapanların ekseri çoğunluğu aslında sonradan başka yerlerden gelip yeni gelenleri kabul etmeyenler hani denir ya misafir misafiri sevmez böyle bir şey işte bunlarınki de