Yeni soğuk hava dalgası geliyor

Türkiye'de yağışlı ve soğuk hava etkisini sürdürürken yarın da Balkanlar'dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin daha etkisine girecek

Google Haberlere Abone ol
Yeni soğuk hava dalgası geliyor

Soğuk ve yağışlı havanın hafta sonuna kadar tesirli olmaya devam edeceği pazar gününden itibaren batıdan başlayarak hava sıcaklığı artacak.

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, cuma günü Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında memleket genelinde yağış bekleniyor. Yağışların kıyılarda ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar halinde olacağı hesap ediliyor. Yarın meydana istikbal yağışlar, Doğu Akdeniz'de güçlü sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda Hakkari, Bitlis, Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde sıkı kar halinde olacak.

Cumartesi günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları dışında bütün yurtta yağış görülecek. Yağışların Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur Marmara'nın doğusunda, Doğu Anadolu'nun batısında, İç Ege ve Göller Yöresi'nde karla karışık yağmur, yağış piyasa öteki alanlarda ise kar halinde olacağı hesap ediliyor. Yağışların Bingöl,Tunceli ve muş çevrelerinde sıkı kar halinde olacağı bekleniyor.



İSTANBUL'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR

İstanbul'da cuma günü akşam saatlerinde yağmur halinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü Sabah saatlerinde şehrin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şekilde görülebilecek.

Yarın İç Anadolu bölgesinin doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur halinde süren yağışlara ilave şekilde akşam saatlerinden itibaren Ankara ve İç Anadolu'nun batısında da yine karla karışık yağmur ve kar yağışı başlayacak. Kar yağışı cumartesi günü de devam edecek.

Soğuk ve yağışlı sistem, pazar günü şark alanlarda tesirli olduktan sonra ülkeyi terk edecek. Ancak Türkiye, pazartesi günü garp bölgelerden itibaren ılık ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine girecek. Bu konsept ise seri bir biçimde devinim ederek salı günü etkisini kaybedecek.

Mevsim normallerinin altına azalan hava sıcaklıkları, pazar gününe kadar azalmaya devam edecek, pazar günü garp bölgelerden başlayarak istikbal hafta vatan genelinde artacak ve mevsim normalleri dolaylarında seyredecek.

ZİRAİ DON UYARISI

 Zirai faaliyetlerin başladığı, meyve ağaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiği bu çağda Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu branşında pazar günü sabah saatlerine kadar hafif, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don vakayı bekleniyor.

Başta meyve ve sebze üreticileri, seracılar olmak üzere zirai faaliyette olan çiftçilerin, hesap edilen zirai don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bugün, yarın ve hafta sonunda ülkenin iç kesimlerinde görülecek kar yağışları ile buzlanma ve don olayının sebep olabildiği ulaşımda takılmalara karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar