Yeni adli yılın açılışı

- Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindeki heyet, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Yeni adli yılın açılışı

ANKARA (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki Yargıtay üyelerinden oluşan heyet, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Beraberindekilerle arslanlı yoldan yürüyen Cirit, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Anı fotoğrafı çekilmesinin ardından Cirit, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Yüce Önder Atatürk, 2016-2017 adli yılı açılışı nedeniyle Yargıtay olarak manevi huzurundayız.

Gösterdiğiniz ilkeler ışığında ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için kuvvetler ayrımını hayata geçirmek, yargı bağımsızlığını sağlamak ve hukukun üstünlüğü ilkesini gerçekleştirmek azim ve kararlılığındayız.

Bize miras bıraktığınız Cumhuriyetimizin tüm değerlerini hedef alan 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimine katkı veren, zemin hazırlayan ve bizzat uygulamaya koyan kişilere karşı Türk yargısı ve Yargıtayı'nın adaletten ayrılmadan dimdik durarak vermiş olduğu mücadelemizin süreceğinden kuşkunuz olmasın.

Kararlarımızla adalet duygusunu tatmin ederek toplumda huzur ve güven ortamını sağlayan, insanı hukukun merkezine yerleştiren, hak ve özgürlüklerin güvencesi olan bağımsız bir yargı düzenine ulaşılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğimizi beyan ediyor, yeni adli yılın milletimize ve tüm yargı çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum.

Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Yorumlar