Yaşlı kadına saldıran İBB yöneticisi serbest

İstanbul'da belediye binası önünde başörtülü yaşlı bir kadının boğazını sıkarak küfürler savuran İBB yöneticilerinden Hasan Akkuş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadına saldıran İBB yöneticisi serbest

İstanbul Büyükçekmece'de yaşanan bir olayda, CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş, 18 Ocak Perşembe günü, belediyede rüşvet operasyonu gerçekleştiği esnada bir yaşlı kadına saldırdığı iddia edildi. Olay, kalabalık bir ortamda yaşandı. İddialara göre, Akkuş, kadının boğazını sıkıp ardından küfür etti. Olaya tanık olan bir gazeteci, "Yapma, dur" diyerek müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada, bazı kişilerin kameraları kapatmaya çalıştığı ve "Çekmeyin" dedikleri gözlendi.

Bu olayın ardından, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatıldı. Hasan Akkuş, Büyükçekmece Güvenlik Şube ekiplerine ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

İMAMOĞLU'NUN BELEDİYE ALDIĞI İSİM

Hasan Akkuş, Büyükçekmece Belediyesi'nde uzun yıllar hizmet vermiş bir isim. 1994 yılından 2016'ya kadar Özel Kalem Müdürlüğü, 2016'dan itibaren ise Siyasi ve Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2020 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü görevine atandı. Atamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteğini aldığı ve göreve getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ettiği biliniyor.

Olayın ardından, toplumun çeşitli kesimlerinden farklı tepkiler geldi. Bazıları olayın şiddet içermesini eleştirirken, diğerleri ise yaşanan durumun yargı sürecine bırakılması gerektiğini savundu.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Yasal süreçler ve resmi açıklamalar doğrultusunda olayın detayları ve sonucu kamuoyuna duyurulacak.

Yorumlar