Yaşayan en zengin insan unvanı el değiştirdi

Dünya üzerinde yaşayan en zengin insan unvanı yeniden Jeff Bezos'un oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yaşayan en zengin insan unvanı el değiştirdi

Jeff Bezos, Elon Musk'ı geçerek dünyanın en zengin insanı unvanını yeniden kazandı. Bloomberg'in En Zenginler Listesi'nde bir kez daha zirveye oturan Bezos, 2021 sonbaharından bu yana ilk kez bu unvanı geri almanın sevincini yaşıyor.

Bezos'un net serveti, Musk'ın Tesla hisselerinin haftanın başında yüzde 7 düşüş göstermesiyle 200 milyar doları buldu. Bu düşüş, Musk'ın servetinde önemli bir azalmaya yol açarken, Bezos servetini artırmayı başardı. Musk geçen yıl 31 milyar dolar kaybederken, Bezos 23 milyar dolar kazanç sağladı.

SERVET SIRALAMASINDA DEĞİŞİKLİKLER

Dünyanın en zengin insanı unvanı, piyasa koşullarına bağlı olarak sık sık değişiklik gösteriyor. Bezos, lüks marka LVMH'nin sahibi Bernard Arnault ve Musk arasında yaşanan rekabetin ardından yeniden zirveye yükseldi. Arnault ve Musk, hala büyük servetlere sahip olmalarına rağmen, Bezos'un liderliğiyle zenginler listesindeki yerlerini değiştirdiler.

Dünyanın en zengin beş kişisinin net serveti, 2020'den bu yana yüzde 114 oranında artarak 869 milyar dolara ulaştı. Bu artış, ekonomik eşitsizlikler üzerine yapılan tartışmaları da beraberinde getiriyor. Oxfam'ın yıllık eşitsizlik raporu, bu konudaki endişeleri dile getirirken, Bezos ve Musk gibi isimlerin servetleri üzerine yapılan haberler, bu tartışmaların odağında yer alıyor.

Bezos'un zenginler listesindeki yerini sağlamlaştırmasının ardından, Amerikan ve İngiliz basını, onun gelecek planlarına dair spekülasyonlar yapıyor. İngiliz basınına göre, Bezos'un bir sonraki büyük hamlesi, Boeing ve Lockheed Martin tarafından kurulan uzay şirketi United Launch Alliance'ı satın almak olabilir.

Yorumlar