Yargıtay boşanma kararlarında bugün: Cimrilik boşanma nedeni sayıldı

Yargıtay cimrilik yaparak elektronik eşya yerine piknik tüpü tercih eden kocayı haksız bularak boşanma gerekçesi saydı.

Google Haberlere Abone ol
Cimrilik boşanma gerekçesi sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Denizli'de görülen bir boşanma davasında, eşi için ev eşyaları almayıp, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmayarak eşini piknik tüpünde yemek yapmaya zorlayan kocayı tam kusurlu buldu. Karar, ev eşyalarını almayan ve eşinin temel ihtiyaçlarını göz ardı eden davranışları nedeniyle alındı.

KARŞILIKLI İDDİALAR VE MAHKEME SÜRECİ

Davacı-davalı erkek, Denizli'de açılan karşılıklı boşanma davasında, eşinin saygısızlık yaptığını ve ev işlerinde kendisine yardımcı olmadığını iddia etti. Eşinin evi terk etmesi ve geri dönmemesi üzerine, 50 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Davalı-davacı kadın ise, kocasının ev için gerekli eşyaları almadığını ve elektrik tasarrufu bahanesiyle beyaz eşyaları kurdurmadığını belirtti. Kadın, 50 bin lira maddi ve 100 bin lira manevi tazminat talep etti.

TAM KUSURLU KOCA VE TAZMİNAT KARARI

Denizli 4. Aile Mahkemesi, erkeğin eşine ev düzeni kurmaması, kadının piknik tüpünde yemek yapmak zorunda bırakılması ve evin kilidinin değiştirilmesi gibi davranışlarını kusurlu buldu. Mahkeme, kadının kusursuz olduğuna ve 15 bin lira maddi tazminat almasına karar verdi.

Kocanın itirazı üzerine Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, kararı usul ve kanuna uygun buldu ve itirazı reddetti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocanın tam kusurlu olduğuna ve yerel mahkeme kararını onayladı.

Yorumlar