Yargılandığı davaya çelik yelekle geldi

İstanbul Adalet Sarayı çıkışında annesi ile korumasını silahla vurarak öldüren Dursun Zehir’in yargılanmasına başlandı. Oğlunu azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan baba Hızır Zehir’in tutuklanmasına karar verildi. Baba Zehir’in...

Google Haberlere Abone ol
Yargılandığı davaya çelik yelekle geldi

İstanbul Adalet Sarayı çıkışında annesi ile korumasını silahla vurarak öldüren Dursun Zehir’in yargılanmasına başlandı. Oğlunu azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan baba Hızır Zehir’in tutuklanmasına karar verildi. Baba Zehir’in duruşmaya çelik yelek giyerek gelmesi dikkat çekti. Sanık Dursun Zehir, cezai ehliyeti konusunda Adli Tıp’a sevk edildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında ruhsatsız silahı ile annesi Hanime Aslan ile koruma görevlisi polis memurunu kurşunlayarak öldüren Dursun Zehir'in yargılanmasına başlandı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasında, sanık Dursun Zehir ile kendisini bu suça azmettirdiği iddia edilen babası tutuksuz sanık Hızır Zehir hazır bulundu. Hızır Zehir'in, yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmaya getirildiği ve ceketinin içinden çelik yelek giydiği görüldü. Şikayetçilerin gelmediği duruşmada çok sayıda müşteki avukatı hazır bulundu.

Düşmanları olduğu için silah taşıdığını belirten Dursun Zehir, Rize'de yaşadıklarını ve annesinin, boşandıktan sonra babası aleyhine tehdit suçlamasıyla açtığı davanın duruşması nedeniyle İstanbul'a geldiklerini söyledi. Duruşma günü de üzerinde silah olduğu için adliyeye girmek yerine dışarıda beklediğini belirten Zehir, babasının, "Sen de içeri gel!" demesine ise askerlik yoklaması kaçağı olduğu bahanesini söylediğini anlattı. Daha sonra adliyenin karşısındaki çay bahçesinde bir süre oturduğunu belirten Zehir, "Babam telefonla beni arayarak annemin de geldiğini söyledi ve anneme zarar vermemem için bana yemin ettirdi. Çünkü annem babamdan boşandıktan sonra başka birisi ile evlendiğini ve çocuğu olduğunu biliyordum. Babam bu yüzden anneme kinimi biliyordu. Kapıya doğru ilerledim. Annemi görünce silahımı çıkardım. Beni görünce polisin arkasına saklandı. O sırada silahı ateşlemiştim. Polis yere düştü. Anneme de ateş ettim. O da yere düşünce teslim oldum." diye konuştu.

‘ANNEMİ ÖLDÜRMEK İSTEMEZDİM, RASTGELE ATEŞ ETTİM’

Müşteki avukatlarının, "Annenin ölmesini ister miydin?" şeklindeki sorusu üzerine Zehir, "Annemi öldürmük istemezdim, rastgele ateş ettim." şeklinde cevap verdi. Zehir, olaya ilişkin babası tarafından azmettirildiği iddiasını ise kabul etmedi.

Tutuksuz sanık Hızır Zehir ise, kendisini tehditle suçlayan eski eşi Hanime Aslan'ın da duruşmaya geldiğini görünce oğlu Dursun Zehir'i cep telefonu ile aradığını söyledi. Daha önceden Hanime Aslan'ın 3 oğlu ile kendisine yönelik çok sayıda suç duyurusunda bulunması sebebiyle Dursun Zehir'in, annesine kin duyduğunu belirten Hızır Zehir, "Bu nedenle annesine bir zarar vermemesi ve olay çıkarmaması için uyarıda bulundum." ifadesini kullandı.

Daha sonra mahkeme başkanı, "Eski eşiniz neden sürekli dava açsın ve koruma talebinde bulunsun? Boşanalı 6 yıl olmuş. Neden çocuklarını görmek istemesin? Neden adliyeden çıkarken çocuğu Dursun'u gördüğünde polisin arkasına kaçsın?" diye sordu. Hızır Zehir ise bu soruya, “Başka bir sebebi olmalı. Daha önce de şikayetçi olduğu için oğlum 6 ay hapis cezası almıştı. Bundan kaynaklanabilir." cevabını verdi.

Mahkeme Başkanının "Adliyeden çıkarken bir polis memuruna 'vuruldu mu?' diye sormuşsun. Bu sözünden, oğlunun eski eşine saldıracağını bildiğin, o olay sırasında oğlunun da vurulduğu endişesi yaşadığın anlaşılıyor. Böyle mi düşündün?" diye sordu. Sanık Zehir ise, "Dışarıda kalabalığı görünce Dursun dışarıda beklerken dayılarının gelip, kendisine ateş etmiş olabileceği ihtimali geldi aklıma." diye konuştu.

Olay sırasında Hanime Aslan'ın ikinci koruma görevlisi olarak arkasından dışarı çıkarken kurşunlama olayının olduğunu anlatan polis memuru Doğan Akgül tanık sıfatıyla ifade verdi. Kurşun sesleri üzerine kendisini yana attığını belirten Akgül, "Merhume Hanime hanımı duruşmaya getirdik. Duruşma salonunda da Hanime Aslan 'eski eşim beni ölümle tehdit etti.' dedi. Dursun Zehir ise 'öldürmek isteseydim öldürürdüm.' diye cevap verdi." şeklinde konuştu.

Müşteki avukatları, Sanık Dursun Zehir'in silahı ile adliye kapısında beklemesi, mermisinin silahın ağzında dolaştığını söylemesi ve annesinin çıkışını beklemesinin, olayı önceden planladığı anlama geldiğini savundu. Babasının ise duruşmaya başlarken oğlunu aramasının, aynı zamanda 'Biraz sonra çıkacağız. Hazır ol' anlamına da geldiğini belirten müşteki avukatları, bunun da azmettirme fiilini oluşturduğunu belirterek tutuksuz sanık Hızır Zehir'in de tutuklanmasını talep etti.

Sanık Hızır Zehir'in avukatı da, "Yakalanmasının hemen ardından Dursun Zehir ile görüştüğümde yüzünde çocuksu bir gülümseme vardı. Sanki 20 yaşında değil de 12 yaşında bir çocuk gibi olayın vehametini bile anlayamamış bir hali vardı. Ruh halinin yerinde olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle ruh sağlığı konusunda rapor alınmasını talep ediyorum." dedi.

‘BABASI TUTUKLANDI, KENDİSİ ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ’

Duruşma sonunda tutuksuz yargılanan Hızır Zehir'in kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunduğunu belirten mahkeme, suç vasfını da dikkate alarak tutuklanmasına karar verdi. Oğlu Dursun Zehir'in ise cezai ehliyetinin tespit edilebilmesi için Adli Tıp Kurumu Gözlem ve İhtisas Dairesine sevk edilmesine karar verildi. Gelmeyen tanıkların da zorla getirilmesine karar verilen duruşma ertelendi.

Kararın açıklanmasının ardından Dursun Zehir, babasının tutuklanmasına neden oldukları gerekçesiyle müşteki avukatlarına hitaben hakaret ve sinkaf içerikli sözlerle bağırarak saldırmaya çalıştı. Dursun Zehir jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarılırken babası Hızır Zehir ise hakkında tutuklama müzekkeresi yazılması için duruşma salonunda kaldı. Hızır Zehir'in, tutuklama müzekkeresinin yazılmasının ardından polis nezaretinde cezaevine götürüleceği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar