Yapı Kredi Worldcard 25 yaşında

- Worldcard'ın, 25 yılda, kart adedi lisans bankaları ile birlikte 14 milyona, üye iş yeri adedi ise 315 bine ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi Worldcard 25 yaşında

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin "ilk" kredi kartı Yapı Kredi Worldcard, 25'inci yaşını alanında "lider" olarak kutluyor.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, bankanın 1991 yılında puan ve taksit sistemlerini tek kartta birleştirdiği Worldcard, The Nilson Report'un tüm dünyayı kapsayan ve alacak bakiyesi rakamlarını baz alarak hazırladığı Kasım 2016 raporunda, son 6 yılda olduğu gibi, 6 milyar 820 milyon dolarlık hacimle Türkiye ve kıta Avrupası'nda yine "lider" oldu.

Yapı Kredi Grup Direktörü Serkan Ülgen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin en bonkör kartı Worldcard'ın "en çok yerde", "en çok kişiye", "en çok kazandıran lider" kredi kartı olmaya devam ettiğini bildirdi.

Worldcard'ın 25 yıldır müşterilerine sadece maddi faydalar sağlamakla yetinmediğini, onların yaşamını dolduran her konuda özel imkanlar sağlayarak her anlarında yanında olduğunu belirten Ülgen, beklentileri hızlı ve pratik bir şekilde karşılamasıyla Worldcard'ın müşterilerin hayatlarına renk ve değer de kattığını kaydetti.


- 14 yılda 3 milyar liralık Worldpuan


Serkan Ülgen, Worldcard'ın taksitlendirme olanakları, sektörlere özel kampanyalar ve Worldpuanlar ile kullanıcıların hayatlarının her noktasında ihtiyaç duyacakları hizmetler ürettiğini belirterek, "Worldcard'ın, 25 yılda, sanal kart dahil 10,5 milyon olan kart adedi lisans bankaları ile birlikte 14 milyona, üye iş yeri adedi ise 315 bine ulaştı. Öte yandan, Worldpuanların üye iş yerlerindeki POS cihazlarında alışveriş olarak kullanılmaya başlandığı 2002 yılından itibaren müşterilerimiz, toplamda 3 milyar liralık Worldpuan kazandı." ifadelerini kullandı.

Bankacılığın dijital dönüşümünde Yapı Kredi'nin üstlendiği öncü rolü kartlı ödeme sistemlerine de yansıttıklarını kaydeden Ülgen, gelecek 10 yılda kredi kartı alanında Türkiye'yi yine ilklerle tanıştırmaya devam edeceklerini bildirdi.

Son dönemde hayata geçirdikleri Yapı Kredi Cüzdan ve Self Servis World gibi hizmetlerin geleceğin habercisi niteliğinde olduğunu aktaran Ülgen, şunları kaydetti:

"Akıllı telefonlara indirilebilen ve tüm Yapı Kredi kredi kartları sahipleri tarafından kullanılabilen Yapı Kredi Cüzdan uygulamamız ile kredi kartı pazarındaki dijital dönüşüme öncülük ederek kredi kartı deneyimini dijitale taşıdık. Yapı Kredi Cüzdan ile tüketiciler A'dan Z'ye kolay ve avantajlı bir alışveriş deneyimi yaşıyor. Kullanıcıların alışveriş öncesi ve sonrası süreçte hayatlarını kolaylaştıran Yapı Kredi Cüzdan, onlara zamandan tasarruf imkanı sunan çok kullanışlı bir uygulama olarak sektörde ön plana çıktı."

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bu yılın içerisinde World üye iş yerlerine özel olarak tasarladıkları Self Servis World'ü hizmete sunduklarını belirten Ülgen, World üye iş yeri müşterilerini sektörlerinde daha güçlü kılan, kolay ve rahat kullanımıyla kısa sürede fark yaratan bu hizmetle firmaların mağazaları için en uygun Worldcard müşterilerine ayrıcalıklı kampanyalar oluşturabildiğini bildirdi.


- "Vadaa ile sektörde bir ilke imza attık"


Yapı Kredi World'ün çok sevilen ve Worldcard ile özdeşleşen maskotu "Vadaa" ile de yaratıcı işlere imza attıklarını bildiren Ülgen, "World'ün marka karakteri olarak 15 yıl önce hayatımıza giren Vadaa, Türkiye'nin en iyi tanınan maskotu haline geldi. Özellikle çocuklar tarafından Vadaa'nın çok sevilmesi bizi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliğine götürdü. Bu kapsamda, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık mağazalarının yanı sıra belirli satış noktalarında satışa sunduğumuz Vadaa oyuncaklarından elde edilen geliri, Türkiye'nin dört bir yanındaki TEGV eğitim parklarında çocukların bir senelik eğitimine aktardık." ifadelerini kullandı.

Ülgen, ayrıca bir bankanın mağazalarda satılan ikonu olarak Vadaa ile sektörde bir ilke daha imza attıklarını, Aralık 2014'te başladıkları projenin iki yılını doldurduğunu, bugüne kadar tüketicilerle 16 binin üzerinde Vadaa maskotunu buluşturduklarını ve yaklaşık 500 çocuğun bir yıllık eğitim masrafını karşıladıklarını kaydetti.

Yorumlar