Yanan çöp dumanı cezaevine giriyor

Mardin’in Midyat ilçesinde, çöp dağlarının açık cezaevinin yanında olması tutukluların tepkisine neden oldu. Ateş alan çöpler çıkardığı kötü kokulu ve dumanın cezaevine girmesi ve bunaltıcı havalarla birlikte tutukluları adeta çileden...

Google Haberlere Abone ol
Yanan çöp dumanı cezaevine giriyor

Mardin’in Midyat ilçesinde, çöp dağlarının açık cezaevinin yanında olması tutukluların tepkisine neden oldu. Ateş alan çöpler çıkardığı kötü kokulu ve dumanın cezaevine girmesi ve bunaltıcı havalarla birlikte tutukluları adeta çileden çıkartıyor.

İlçenin güneyinde bulunan ve açık cezaevinin bitişiğine kurulan ‘Çöp dağları’ insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Çeşitli nedenlerden dolayı ateş alan çöp alanları aynı güzergâhta bulunan kapalı cezaevi ve Midyat Devlet Hastanesi’ni de etkisi altına alırken, insan sağlığı açısından adeta tehlike saçıyor. Özellikle yaz aylarında şehrin kâbusu haline gelen, çöp dağlarında oluşan koku ve yakılan çöplerden çıkan dumanlardan etkilenen başta Midyat Açık Ceza evinde bulunan yaklaşık 250 mahkûmun yanı sıra, Devlet Hastanesi ile kentin birçok mahallesini etkisi altına allan duman ve kötü kokular için vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor. Bunaltıcı sıcaklarda buna eklenince cezaveinde bulunan tutukluların çileden çıktığı belirtiliyor.

GÜNDE 5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILIYOR

Çöplüklerde yangın çıktığında cezaevinden, günde ortalama 5 tutuklunun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenilirken, tutuklu ve hükümlüler bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Bununla birlikte Ramazan ayının olması oruçlu tutukluların olumsuz yönde etkilendiğini belirtiyor.

ŞEHRİ SİS BULUTU KAPLIYOR

Yakılan çöplerden dolayı ortaya çıkan zehirli duman, şehri sis bulutu gibi kapladığını ifade eden vatandaşlar, özellikle yaz aylarında oluşuna duman ve kötü kokular başta Devlet Hastanesi’nde bulunan tüm vatandaşlar ile açık-kapalı cezaevlerinde bulunan onlarca personel ve tutuklu-hükümlülere haksızlık yapıldığı gibi, birçok mahalleye hem sağlık hem de çevre kirliliği açısında zarar veriyor.

Günde ortalama 100 ton çöp toplanan şehirde, çöp yangınlarından dolayı yaşanan olumsuzluklarla ilgili çalışma başlattıklarını beliren Belediye Başkan yardımcı Nejat Güneştan, "Belediye başkanımız Şehmus Nasıroğlu’yla birlikte geçenlerde incelemelerde bulunduk. Güneş ışınlarından dolayı çıkan yangınlara müdahale etmeye çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar