Yalnız mülteci çocuk sayısında yüzde 500 artış

UNICEF: Yalnız göçmen çocukların sayısı 2010'dan bu yana beş kat artış gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Yalnız mülteci çocuk sayısında yüzde 500 artış

Sonhaberler - Haber Merkezi / Rabia Güner

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2010 yılından bu yana mülteci çocukların sayısında beş kat artış görüldüğünü bildirdi. Son iki yılda ise tam 300.000 çocuk yalnız olarak göç ettiği tespit edildi. Bunlardan 170.000'inin Avrupa'ya göç ettiği, yaklaşık 100.000'in ise yalnız bir şekilde ABD-Meksika sınırına geldiği bildirildi. 

Afrika'da baş gösteren açlık ve kuraklık nedeniyle 90.000 kişinin de göç ettiği bildirilen raporda, göçmen sayısının son 7 yılda beş kat arttığı vurgulandı. UNICEF Özel Çocuk Koordinatörü Afşan Han, büyük bir sorunun raporun yayınlandığını açıkladı. Mülteci çocukların tek başına çıktıkları bu yolculukların ardındaki büyük sorunlara dikkat çeken Han, çocukların yaşadıkları sıkıntıların Avrupa'ya geldiklerinde son bulmayacağını ve daha büyük boyutlara ulaşacağını söyledi. Afşan Han, çocukların çıktıkları bu yolculuğu 'Belirsiz bir sonun başlangıcı' olarak nitelendirdi. 

Han konuşmasının devamında, 'Çocuklar pekçok nedenden dolayı tek başına iltica ederler. Aileleri onlarla böyle uzun bir yolculağa çıkmayı göza alamadıkları için, yada ailelerini kaybettikleri için. Bu çocukların tümü risk altında. Onları bekleyen tehlikelerin başını kölelik ve fuhuş ve insan ticareti çekiyor. Yedi gelişmiş ülke 26-27 Mayıs tarihlerinde İtalya'da biraraya gelecek bu sorunun ele alınmasını ümit ediyorum. ' dedi.

Yorumlar