Volvo'nun kardeş markası Türkiye'ye geliyor

Volvo'nun Çinli sahibinin bir diğer markası olan Lynk & Co da Türkiye'de satışa başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Volvo'nun kardeş markası Türkiye'ye geliyor

Çinli otomotiv firması Lynk & Co, Türkiye otomotiv pazarına adım atıyor. Volvo'nun sahibi olan Çinli Geely'nin bünyesinde faaliyet gösteren Lynk & Co, Türkiye'de ilk olarak kompakt SUV modeli '01'i piyasaya sürecek.

İSTANBUL'DA GENEL MÜDÜRLÜK KURULUYOR

Şirket, İstanbul Kozyatağı'nda, önceden Hyundai Assan'ın kullandığı bir binada genel müdürlük oluşturmayı planlıyor. Lynk & Co'nun Türkiye'deki istihdam ve operasyon kapasitesi henüz netleşmemiş durumda.

WEB SİTESİ VE TEST SÜRÜŞLERİ

Lynk & Co, Türkiye için 'lynkco-turkiye.com' adresinde bir web sitesi kurma hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca, Lynk & Co 01 modelinin İstanbul yollarında test sürüşleri yapıldı.

MODEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER

Lynk & Co 01 modeli, Volvo XC40 ile aynı platformu paylaşıyor ve 1.5 litrelik hibrit motor ile 200 beygir güç üretiyor. Plug-in hibrit seçeneği ise 260 beygir güce sahip. Aracın elektrikle 70 km menzile ulaşabilen 17.7 kWh lityum bataryası bulunuyor.

FİYAT BİLGİLERİ

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) kasko değer listesine göre, Lynk & Co 01 modelinin Türkiye fiyatı 2 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

ÇİN MARKALARININ TÜRKİYE PAZARINDAKİ VARLIĞI

Lynk & Co'nun Türkiye pazarına girişiyle, ülkedeki Çinli otomobil markası sayısı 14'e yükseldi. 2023 yılında Türkiye'de yaklaşık 60 bin adet Çinli otomobil ve hafif ticari araç satıldı, bu da toplam pazarın yaklaşık %5'ini oluşturdu.

İTHALAT VE YATIRIM ÇAĞRISI

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, Çinli otomobil üreticilerini Türkiye'de yatırım yapmaya çağırarak, sadece ithalat yapmanın yerli üreticilere ve ekonomiye olumsuz etkileri olabileceğini belirtti. OSD, Türk otomotiv sanayisini güçlendirecek teknoloji transferi ve tedarikçi parkının iyileştirilmesi açısından Çinli firmaların yatırımlarını önemsiyor.

Lynk & Co

Yorumlar