Volvo elektrikli araba konusunda kendini aştı

Volvo elektrikli araba konusunda rakiplerini önemli bir farklılıkla geride bıraktı. Volvo'nun yeni elektrikli SUV'u kablosuz şarj özelliğiyle öne çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Volvo elektrikli araba kendini aştı

Elektrikli araba konusunda dünyaca ünlü büyük markalar birbirlerine fark atmak için yarışıyor. Büyük markaların elektrikli araçlarda farklılık peşinde koştuğu bir dönemde Volvo'dan rakiplerine fark atan hamle geldi. Volvo elektrikli otomobillerin kablosuz olarak şark edilmesi konusunda ustalaştığını gösteriyor. Ünlü elektrikli modeli XC40 Recharge ile testlere başlayan firma bu konuda iddialı.

Elektrikli bir arabayı şarj etmek, EV araçlarının daha az olumlu yönlerinden biridir. Hızlı şarj cihazları piyasayı harekete geçirdi, ancak sıradan şarj etme göreviyle ilgili hala sorunlar var.

Son zamanlarda, bir EV sürücüsü, Kia EV6'sını bir Tesla Supercharger'a taktığında endişe verici bir sorun keşfetti. Araba kilitliyken kablo bağlantısı kesildi.

Ancak teknoloji ilerledikçe, bu sorunlar yakında ortadan kalkacak. Volvo şu anda İsveç'te bir Volvo XC40 Recharge SUV filosu kullanarak yeni kablosuz şarj teknolojisini test ediyor.

Önümüzdeki üç yıl içinde, küçük bir elektrikli XC40 filosu, büyük bir taksi firması tarafından taksi olarak kullanılacak ve pilleri kablosuz şarj çözümü ile şarj edecek.

Volvo'nun Araştırma ve Geliştirme Başkanı Mats Moberg, "Yeni şarj teknolojilerini seçilen ortaklarla birlikte test etmek, gelecekteki otomobillerimiz için alternatif şarj seçeneklerini değerlendirmenin iyi bir yolu" dedi.

İsveçli otomobil üreticisi, uyumlu bir araç bir şarj pedinin üzerine park edildiğinde şarjın otomatik olarak başladığını söylüyor. Pedin kendisi sokağa yerleştirilmiş ve EV sürücülerinin arabalarının konforunu terk etmeden pilleri doldurmalarına olanak tanıyor.

XC40, 360 derecelik kamera sistemi kullanılarak şarj pediyle kolayca hizalanıyor. Yerleştirildikten sonra, şarj istasyonu daha sonra EV'deki bir alıcı birim tarafından alınan şarj pedine enerji gönderiyor.

Volvo elektrikli araba konusunda kendini aştı
Volvo elektrikli araba konusunda kendini aştı

 

Volvo, XC40 Recharge'ın 40 kW kablosuz şarj gücü sayesinde kablolu 11kW AC şarj cihazından yaklaşık dört kat daha hızlı ve 50kW DC hızlı şarj cihazı kadar hızlı şarj edebileceğini söylüyor.

Taksiler olarak, XC40 test üniteleri günde 12 saatten fazla kullanılacak ve yılda 60.000 milden fazla yol kat edecek ve bu, ticari günlük bir senaryoda Volvo EV'ler için ilk dayanıklılık testi olacak.

Deney, tamamı 2030 yılına kadar emisyonsuz ulaşım sağlama adına şehrin bir test alanı olarak kullanılmasına izin veren Göteborg Yeşil Şehir Bölgesi girişiminin bir parçasını oluşturuyor.

Volvo, kablosuz EV şarjına ilgi gösteren ilk marka değil. İlginç bir şekilde Volvo, böyle bir projeye başlayan ilk otomobil üreticisi de değil.

Jaguar daha önce bir taksi şirketi ile ortaklık kurmuş ve kablosuz şarj yoluyla elektriği de toplayan bir dizi I-Pace SUV şarj etmeyi sağlamıştı.

Başka yerlerde, Kia farklı ama aynı derecede uygun bir sistem geliştirdi. Koreli marka, elektrikli araç sahiplerine, kendileri için en uygun zamanda şarj olmalarını sağlayan bir mobil şarj hizmeti olan Currently için iki aylık bir abonelik sunmuştu.

Kaynak: TeknolojiOku.com

Yorumlar