Volkswagen Batarya Biriminin Halka Arzını Askıya Aldı

Volkswagen şirket yetkilileri, PowerCo'nun halka arzı veya hisse satışını bu sene veya gelecek sene için öncelikler arasına almadıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Volkswagen'den halka arzı iptal kararı

İsmini vermek istemeyen kaynaklara göre, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen, batarya biriminin halka arzını askıya aldı. Son karar otomobil sektöründe yaşanan belirsizlikler ve değişen teknolojilerin üreticilere olan etkilerini gözler önüne seriyor.

BloombergHT’nin haberine göre, Volkswagen şirket yetkilileri, PowerCo'nun halka arzı veya hisse satışını bu sene veya gelecek sene için öncelikler arasına almadıklarını belirtti.

PİYASA DURUMU VE GELECEK PLANLAR

Kaynaklar, mevcut piyasa koşullarının belirsizliğine işaret ederek, durumun gelecekte iyileşmesi halinde halka arz planlarının yeniden değerlendirilebileceğini ifade etti. Bloomberg'in verilerine göre, 2023 yılı yüksek faiz oranları nedeniyle, son 10 yılın en zorlu halka arz dönemlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Bu durum, otomobil sektöründeki diğer büyük oyuncuları da etkiliyor.

DİĞER ÜRETİCİLER VE KARARLAR

Benzer bir durum, Fransız otomobil üreticisi Renault için de geçerli. Şirket, azalan piyasa iştahı nedeniyle elektrikli araç birimi Ampere'nin halka arz planından geri adım attığını duyurdu.

Yorumlar