Venedik Komisyonu heyeti TBMM'de

- Heyet, CHP Grup Başkanvekili Özel ile görüştü - CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Türkiye ve dünya kamuoyu şu anda Venedik Komisyonunun, Türkiye'nin ana gündemi olan anayasa değişikliğiyle ilgili olarak yazacağı raporu da makul süre içinde yayınlanmasını büyük bir merakla bekliyor"

Google Haberlere Abone ol
Venedik Komisyonu heyeti TBMM'de

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Türkiye ve dünya kamuoyu şu anda Venedik Komisyonunun, Türkiye'nin ana gündemi olan anayasa değişikliğiyle ilgili olarak yazacağı raporu da makul süre içinde yayınlanmasını büyük bir merakla bekliyor." dedi.

Özel, Venedik Komisyonu Başkanvekili Herdis Kjerulf Thorgeirsdottir ve beraberindeki heyet ile görüştü. Görüşmeye CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ile CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de katıldı.

Thorgeirsdottir, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye ziyaretlerinin amacının anayasa değişikliğiyle ilgili olmadığını vurgulayarak, "Olağanüstü hal döneminde alınan kanun hükmünde kararnamelerinin medya özgürlüğü üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere buradayız. Bu görevi de Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi talep etti. Burada bulunma amacımız; anayasa değişiklik paketiyle ilgili değerlendirmeler yapmak değil, medya özgürlüğüyle ilgili değerlendirmeleri yapmak." dedi.

Özgür Özel de Venedik Komisyonunun CHP'yi ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, komisyonun raporlarının hukuk yoluyla demokrasi arayanlar için önemli olduğunu, bu nedenle komisyon raporlarını dikkatle takip ettiklerini söyledi.

Venedik Komisyonunun 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında olağanüstü hal döneminde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ve milletvekili dokunulmazlıklarının bir sefere mahsus sınırlı olarak kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliğine ilişkin raporlarını dikkatle tetkik ettiklerini anlatan Özel, "Türkiye ve dünya kamuoyu şu anda Venedik Komisyonunun, Türkiye'nin ana gündemi olan anayasa değişikliğiyle ilgili olarak yazacağı raporu da makul süre içinde yayınlanmasını büyük bir merakla bekliyor." diye konuştu.

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

Yorumlar