VEKAM, vefatının 18. yılında Vehbi Koç’u anacak

Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi (VEKAM), Cumhuriyet dönemindeki teşebbüsleriyle ülkenin kalkınmasına büyük katkılarda bulunan ve Türk iktisat tarihinde önemli bir yeri olan Vehbi Koç’u vefatının 18.

Google Haberlere Abone ol
VEKAM, vefatının 18. yılında Vehbi Koç’u anacak

Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi (VEKAM), Cumhuriyet dönemindeki teşebbüsleriyle ülkenin kalkınmasına büyük katkılarda bulunan ve Türk iktisat tarihinde önemli bir yeri olan Vehbi Koç’u vefatının 18. yıldönümünde hazırladığı programıyla anacak.

25 Şubat 1996’da vefat eden Vehbi Koç Vakfı’nın kurucusu Vehbi Koç’un vefatının 18. yılı nedeniyle Ankara Bağ Evi’nde gerçekleştirilecek program, Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun, Vehbi Koç ile anılarını içeren ‘Vehbi Koç: Örnek Bir İnsan’ başlıklı konuşmasıyla başlayacak. Ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Eyüp Özveren moderatörlüğünde ‘Tarihin Gizli, Tarihçiliğimizin Eksik Bahçesi: İşletme Tarihi’ başlıklı panel gerçekleştirilecek. İlk kez işletme tarihinin ele alınacağı panele ayrıca ODTÜ İİBF öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Seven Ağır ve Yrd. Doç. Dr. Eminegül Karababa konuşmacı olarak katılacaklar.

Anma programı 27 Şubat 2014 Perşembe 14.00-17.00 saatleri arasında Ankara Bağ Evi’nde gerçekleştirilecek.

Koç Üniversitesi bünyesinde Ankara’da araştırmacılara hizmet veren VEKAM, Vehbi Koç’un hayatına ait belgelere dayanarak gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra Ankara ve çevresinin kültürel mirası, tarihi ve ekonomisinin araştırılması, belgelenmesi ve korunmasına yönelik akademik çalışmalar yürütüyor, bölgeyle ilgili kitap, makale ve süreli yayınlardan oluşan kapsamlı uzmanlık kütüphanesi ve zengin arşivleriyle hizmet veriyor.
CİHAN

Yorumlar