Ve İnce yeniden Kılıçdaroğlu'nun emrinde

Muharrem İnce bir kez daha, ağır ifadelerle eleştirdiği ancak bir türlüğü yenemediği Kılıçdaroğlu'nun kapısına dayanmak zorunda kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı konuşulan İnce, günlerdir Kılıçdaroğlu'ndan randevu istiyordu. Daha önce defalarca eleştirilerine rağmen İnce'ye randevu veren Kılıçdaroğlu bu kez ağırdan aldı bir hafta sonra ancak randevu verdi. Gün içinde yapılan görüşmeden sonra bir açıklama yapan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu tarafından verilecek bütün görevlere hazır olduğunu ima ederek, "Partimin emrindeyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ve İnce yeniden Kılıçdaroğlu'nun emrinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sık sık rakip olan ancak onu bir türlü koltuğundan indirmeyi başaramayan Muharrem İnce sonunda yeniden Kılıçdaroğlu'nun emrine girdi.

CHP'nin 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı adayı olan ve yerel seçimler öncesi İstanbul adaylığı için ismi geçen Muharrem İnce, bir hafta önce 15 Kasım'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan görüşme için randevu talep etmişti. Kılıçdaroğlu'ndan cevap bir hafta sonra geldi. Kılıçdaroğlu ile İnce saat 12.00'de görüştü. İnce görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, yeniden Kılıçdaroğlu'nun emrinde olduğunu açıkladı.

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.

İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Partimin emrindeyim.

- Ön seçim yerine eğilim yoklaması gerektiği görüşündeyim.

- 1989'da hemen hemen bütün belediyleri nasıl aldıysak bugün de bunun mümkün olabileceğini, ama bunun için örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım ve bunları söyleyeceğimi de kendisine de söyledim. Sayın Nurettin Sözen İstanbul'da tek adaydı, ona rağmen ön seçime girmişti. Bunun doğru olacağını kendisine ilettim. Sandık koyarsak ve bu sandığı da eğilim noktası koyarsak... Ön seçim ya da aday yoklaması hâkim gözetiminde yapılır bir süresi, vardır. Bunun daha kolayı var, eğilim yoklaması. Partililer olarak milletvekilleri gözetmen olur ve seçime 130 gün varken yaapabiliriz bunu. Ben bunun daha doğru olabileceğini düşünüyorum.

- Muharrem İnce kendisine koltuk derdinde değildir, Türkiye derdindeyim. Partimin bu seçimden başarılı çıkmasını istiyorum. Eğilim yoklaması olursa yarışa girecek misin? Evet gireceğim. Sandık konulmazsa, gel adayımız ol derse asla aday değilim.

Yorumlar