Van'da toplu açılış töreni

- Başbakan Yıldırım: (1) "Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek, Kandil'i söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin rüzgarı o Kandil'i söndürecek" - "Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelir, aynı camide saf tutarız, ilahi huzurda kıyama dururuz, Peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyarız. Allah'ın birleştirdiğini ayıranlara hep karşı dururuz. Yeter ki oynanan oyunu görelim, oynanan oyunun farkına varalım"

Google Haberlere Abone ol
Van'da toplu açılış töreni

VAN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek, Kandil'i söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin rüzgarı o Kandil'i söndürecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına tüm Vanlıları selamlayarak başladı.

Yapımı tamamlanan eserlerin Van'a yakıştığını söyleyen Yıldırım, Vanlılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini bildirdi.

Kendisinden önce bir konuşma yapan Ömer Faruk Danışman isimli öğrenci için, "O da benim artık danışmanım." ifadesini kullanan Yıldırım, Van ile gurur duyduklarını belirterek, "15 Temmuz'da 'Vanlıyım, şanlıyım, darbelere karşıyım' diye darbecilere darbe vuran, caddeleri gül bahçesine çeviren Van, sizleri bugün binlerce yıllık kardeşliğimizin samimiyetiyle selamlıyorum." diye konuştu.

- "Bu millet bir daha darbelerle imtihan olmasın"

Van'ın ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Yıldırım, "Yarın 2 Nisan. 2 Nisan Van'ın kurtuluşu, işgalin sona ermesi. Allah bir daha bu millete esaret yüzü göstermesin. Hürriyeti için 15 Temmuz'da destan yazan bu millet bir daha darbelerle imtihan olmasın, hainlere Rabbim fırsat vermesin." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim diyebilir 'Kırmızı sarı renkten, mavi yeşilden daha üstün?'. Bir bahçede bütün çicekler sadece kırmızı olsa demezler mi 'Bunun sarısı nerede?'. Tek renk çiçekten oluşan bahçeye bahçe denir mi? 'Gülü, nergisi, papatyası, yasemini nerede?' diye sormazlar mı? Yeşilin hangi tonuna, çiceğin, gülün hangi türüne kötü denir? Bahçe dediğin her renk, her çeşit çiceğin, her tondan yeşilin bulunduğu yerdir. O zaman işte bu bahçe gerçek bir bahçedir. İnsanlık ailesi ilahi takdirle aynı zenginliktedir, aynı çeşitliliktedir.

Kim diyebilir 'İnsanlık bahçesi tek ırktandır, tek renktendir?'. Kürt'ün Türk'ten, Laz'ın Çerkez'den üstün olduğunu kim söyleyebilir? Bir dilin, bir ırkın üstün, diğerinin değersiz olduğunu söylemek evvela ırkları, renkleri yaratan Cenabı Mevla'nın iradesine saygısızlık değil midir? Allah'ın yarattığını hor görmek değil midir? 'Her türlü ırkçılığı, ayrımcılığı ayaklarımın altına aldım' diyen Peygamber Efendimize hürmetsizlik değil mi? Biz Allah'tan, Peygamber'den böyle bildik, böyle inandık."

İnsanları "bir tarağın dişleri" gibi gördüklerini, bir dili, ırkı inkar etmenin insanlık suçu olduğunu bildiklerini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizi Adem ve Havva anamızdan yaratan Rabbime hamdolsun. Bizi kardeş kılan, Hazreti Peygamberimize ümmet kılan Rabbimize hamdolsun.

Dünya alem bilsin ki Türk de biziz, Kürt de biziz, Zaza da biziz, Laz da biziz, İzmir de biziz, Van da biziz. Kürtçe de bizim, Türkçe de bizim, Zazaca da bizim, Lazca da bizim. Bizler Alparslan'ın, Selahaddin Eyyubi'nin torunlarıyız. Ne diyor şair? 'Sen ve ben gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız, rengimize baksınlar kandan ve çamurdanız'. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelir, aynı camide saf tutarız, ilahi huzurda kıyama dururuz, Peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyarız. Allah'ın birleştirdiğini ayıranlara hep karşı dururuz. Yeter ki oynanan oyunu görelim, oynanan oyunun farkına varalım. Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek, Kandil'i söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin rüzgarı o Kandil'i söndürecek."

(Sürecek)


Yorumlar