Uzun süren görüşmeler milletvekillerini etkiledi

- TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik kanununun sabah saatlerine kadar süren görüşmeleri, milletvekillerini de etkiledi - İkinci tur görüşmelerini yöneten Meclis Başkanvekili Bahçekapılı: - "Şu anda gündüz biraz uyuyup, gece sabaha kadar oturuyorum. Bütün arkadaşlarımız o vaziyette, normale dönemedik"

Google Haberlere Abone ol
Uzun süren görüşmeler milletvekillerini etkiledi

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik kanununun sabahın ilk ışıklarına kadar süren görüşmeleri, milletvekillerini de etkiledi. İkinci tur görüşmelerini yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Şu anda gündüz biraz uyuyup, gece sabaha kadar oturuyorum. Bütün arkadaşlarımız o vaziyette, normale dönemedik." dedi.

TBMM Genel Kurulundaki anayasa değişikliğinin ikinci tur görüşmelerinde Meclisi yöneten Bahçekapılı, görüşmelerde kendisini üzen, sinirlendiren, heyecanlandıran şeyleri AA muhabirine anlattı.

TBMM Genel Kurulunda 18 Ocak'ta başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren ikinci tur görüşmelerinde TBMM Başkanvekili olarak kürsüye çıkan Bahçekapılı, teamüllere göre Meclisi idare etmeye çalıştığını belirtti.

Bahçekapılı, "Kürsü gaspı, işgalinden başka" çok büyük, tartışılacak bir olay olmadığını vurgulayarak, görüşme sürecinin, beklediği şekilde geliştiğini ifade etti.

Her kürsüye çıktığında heyecan yaşayan, bu heyecanı da seven ve kaybetmek istemeyen Bahçekapılı, "Önemli bir süreçti. Heyecanıma bir heyecan daha kattım, kürsüye öyle çıktım. Gerildim ama çok etkilenmedim olaylardan. Beklediğim şeylerdi." diye konuştu.

- Kadın vekillerin kavgasına üzüldü

Kadınların kavgasına çok üzüldüğünü, daha önce hiç yaşanmamış bir durum olduğunu anlatan Bahçekapılı, duygularını şu sözlerle ifade etti:

, "Olmaması gereken şeylerdi. Üzüldük, çok üzüldüm. Bir deneyimdir diye düşündük. Aylin Hanım'ın kürsüyü işgalinde çok sıkıldım, arkasından çıkan olaylara çok üzüldüm. Kadın arkadaşların yaralanmalarına, darp edilmelerine çok üzüldüm, çaresiz kaldım. Ne yapılabilir şeklinde. Yardım etmeye, çözüm bulmaya çalıştık diğer arkadaşlarla birlikte. Pervin Buldan, Şafak Pavey, Gökcen Özdoğan Enç'e çok çok geçmiş olsun diliyorum."

Bahçekapılı, olayın nasıl başladığı, kimin başlattığına dair net bilgi, görüntü olmadığına işaret ederek, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'e haksızlık yapıldığını bildirdi.

Bahçekapılı, şöyle devam etti:

"Kim başlattıysa başlatsın sonuçta Gökcen Hanım da darp edildi, yıprandı. Kadınsa, kadındır, hangi partiden olursa olsun, bu konuda samimiysek kadına karşı şiddete hep birlikte karşı durmamız gerekiyor. O noktada şiddet gören kadının aidiyetinin hiç önemli olmaması gerekir. Bu düşünceleri taşıdığım için de etkilendim. Kimse kimseyi suçlamadan, ne yapılması gerektiğini, birlikte, ortaklaşa bir kararla çözmemiz gerekiyor. Suçlarsak bir yere varamayız. Mutlaka eleştirecek olanlar da vardır, olmalıdır da. Ama birbirimizi eleştirerek, bunu kine, kindarlığa dönüştürerek yol alamayız. Mecliste ancak konuşarak, eksikliklerimizi söyleyerek, gidermeye çalışarak, daha olumlu sonuçlar ve çalışma süreçleri yaşayabiliriz."

- "Duygulandırdı"

Görüşmelerin yorucu ve uzun sürdüğünün anımsatılması üzerine ise Bahçekapılı, "Şu anda gündüz biraz uyuyup, gece sabaha kadar oturuyorum. Bütün arkadaşlarımız o vaziyette, normale dönemedik. " dedi.

Anayasa değişiklik teklifinin kanunlaştığını ilan etmesinin kendisine nasip olduğunu belirten Bahçekapılı, bundan dolayı çok heyecanlandığını anlattı.

Bahçekapılı, eşi hastaneye kaldırılan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın TBMM Genel Kuruluna gelmesinin de kendisini çok duygulandırdığını anlattı. Bahçekapılı, bunu söylerken bile etkilendiğini kaydetti.

İyisiyle, kötüsüyle güzel bir süreç geçtiğini vurgulayan Bahçekapılı, bazen çok sinerlendiklerini, çok güldükleri, eğlendikleri zamanların da olduğunu aktardı.

- "Oylarının rengini görmedim"

Bahçekapılı, oylamaların gizli yapılmadığı tartışmalarının anımsatılması üzerine ise "Mümkün olduğu kadar oylamanın düzgün, disiplinli şekilde geçmesine çaba sarf ettim. Ben yüksekte olduğum için açık oy kullanan bir arkadaşımızı görmedim. Bir, iki kişiyi gördüysem de oylarının rengini katiyen, kesinlikle görmedim. Bazen kendime, ne oluyor diye çok dikkatli baktığım zamanda muhalefet, iktidar olsun hiçkimsenin oyunun rengini inanın görmedim." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar