Uzun menzilli füze projesinde teklif değerlendirme süresi 31 Ağustos’a uzatıldı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi'ne ilişkin verilen teklifleri değerlendirme süresinin 31 Ağustos 2014'e kadar uzatıldığını açıkladı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ‘Uzun...

Google Haberlere Abone ol
Uzun menzilli füze projesinde teklif değerlendirme süresi 31 Ağustos’a uzatıldı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi'ne ilişkin verilen teklifleri değerlendirme süresinin 31 Ağustos 2014'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ‘Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi’ ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Ülkemizin uzun menzilde ve alçak/orta/yüksek irtifada hava savunmasını sağlamaya yönelik olarak tedarik edilecek olan Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi olduğu belirtilen açıklama da, “26 Eylül 2013 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) Karar’ı ile CPMIEC Kuruluşu (Çin Halk Cumhuriyeti) ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır. SSİK talimatı gereği, CPMIEC Kuruluşu ile görüşmelerden sonuç alınamaması halinde ikinci sırada bulunan EUROSAM Konsorsiyumu ile; EUROSAM Konsorsiyumu ile görüşmelerden sonuç alınamaması halinde üçüncü sırada bulunan ABD Hükümeti ile sözleşme görüşmelerine başlanacaktır. Hâlihazırda CPMIEC Kuruluşu ile sözleşme görüşmelerine devam edilmektedir. Böylesi önemli bir projede sözleşme detayları önem taşımakta olduğundan görüşmelerin tüm ayrıntılarda mutabık kalınıncaya kadar sürdürülmesi doğaldır.” denildi.

Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Sözleşmesi imzalanıncaya dek, bahsi geçen tüm teklifler için geçerlilik sürelerinin uzatılması mütemadiyen talep edildiği kaydedilen açıklama da, tekliflerin 31 Ağustos 2014 tarihine kadar uzatıldığı kaydedildi.

UZUN MENZİLLİ BÖLGE HAVA FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ

Havadan gelecek tehditlere karşı bölge hava ve füze savunmasını sağlamak maksadıyla tanımlanan Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi tedariki projesi çalışmalarına 2009 yılında başlandı. 26 Eylül 2013 tarihlinde gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısında Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi projesi kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti’nde yerleşik CPMIEC kuruluşu ile değerlendirmeye esas teklif bedeli üzerinden, sistemlerin ve füzelerinin Türkiye’de ortak üretimini sağlayacak şekilde sözleşme görüşmelerine başlanma kararı alındı.

CİHAN

Yorumlar