Üsküdar'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi tankların altında , darbecilerin kurşunları ile şehit olan için Üsküdar Belediyesi'nce düzenlenen anma programına, şehit olanların yakınları ile gaziler katıldı

Google Haberlere Abone ol
Üsküdar'da 15 Temmuz şehitleri anıldı
 Üsküdar Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar anıldı.
Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde, Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Yaz Okulu öğrencilerinin de desteğiyle düzenlenen etkinliğe, darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ilçedeki diğer yöneticilerin de bulunduğu program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda, yaz okulu öğrencileri tarafından, Türkiye'nin farklı bölgelerinde doğan ancak İstanbul'da şehit olanların kısa hikayeleri anlatıldı. Daha sonra, yedi bölge birleştirilerek Türkiye haritası oluşturuldu.

Programda konuşan Türkmen, sözlerin en güzelini 15 Temmuz gecesi, şehitlerin, gazilerin ve milletin söylediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bizler asil bir millet olduğumuzu bir kez daha görmüş ve tüm dünyaya göstermiş olduk. Siz çocuklarımız hem bir taraftan şanslısınız hem de ne yazık ki talihsizsiniz, şanssızsınız, bu güzel coğrafyamızda hayatlarınızın daha baharında Allah göstermesin hayatınız adeta zindan olabilirdi. Talihlisiniz, bu aziz milletimiz canlarını siper ederek, hayatlarımızın devamlı bahar olması adına canları pahasına bu tuzaklara geçit vermediler. 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız. Çünkü tarihini unutan, tarihinden kopan bir milletin geleceği asla yoktur. Bizler Müslümanlar, Türkler olarak bu coğrafyamızda darbeler, hainlikler, çatışmalar gördük, duyduk, tarih kitaplarında okuduk ama 15 Temmuz'da bunu bizzat yaşadık."

Bu ülkenin ve coğrafyanın yegane sahibinin Türk milleti olduğunu dile getiren Türkmen, "Biz ülkeyi böyle sokaklardaki hain teşebbüs girişiminde bulunanlara asla bırakmayız. Canımızı veririz ama vatanımızı, istiklalimizi, istikbalimizi veremeyiz diye 15 Temmuz'da adeta bir destan yazdık. Bu güzel ülkemizde bu destanı yazan aziz milletimi tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu güzel ülkemizde ebediyen yaşayabilmemiz için 15 Temmuz darbe girişimini asla unutmamamız lazım." diye konuştu.


  "BEN TANKIN ÖNÜNE ÖLMEK İÇİN YATTIM"

Üsküdar Kaymakamı Güler de sözlerine şehitlere rahmet, gazilere de acil şifalar dileyerek başladı.

Bugün eğer ülkede bir kargaşa, kaos yoksa bunun 15 Temmuz gecesi kendisini kurşunlara siper eden aziz şehitler sayesinde olduğunu dile getiren Güler, şunları kaydetti:

"Bu kalkışmaya karşı göğüslerini siper edip, mücadele ederek gazi olan kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bu hain örgütün temsilcileri olan bir kısım çete mensuplarıyla mücadele etmek için sahaya inerek, tankların önüne yatan, zırhlı araçlara göğsünü siper eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu mücadele topyekun bir millet mücadelesi oldu. Bu mücadele Türkiye tarihini yeniden yazdıracak. Yeni Türkiye 15-16 Temmuz tarihiyle yeniden anılacak."

Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan da "Ben tankın önüne ölmek için yattım. Bunu herkes yapar. Yüz binlerin öleceğini görseniz, bir kişi kurtulup bin kişi öleceğine, bir kişi ölsün bin kişi kurtulsun düşüncesiyle yaparsınız. Bu yüzden benim ölümüm orada gözükürse, diğer insanlar daha hızlı dışarı çıkacaktı. Ben bugüne kadar bir ambulansın, otobüsün yakıldığını duymadım. Bu insanlar çıktığı zaman ölümler olmadan darbe girişiminin engellenebileceğini bildim için kendim orada ölmek istedim." ifadesini kullandı.

Yorumlar