Ürdün'den Londra'daki terör saldırısına tepki

Ürdün hükümeti, Arap Birliği, Ürdün İhvanı ve Ezher Radikalizmle Mücadele Gözlemevi Londra'daki saldırıyı kınadı

Google Haberlere Abone ol
Ürdün'den Londra'daki terör saldırısına tepki

Ürdün ile bazı Arap ve İslami teşkilatlar, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Finsbury Park Camisi yakınında araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

Ürdün Hükümet Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Muhammed el-Mumeni yaptığı açıklamada, Londra'daki saldırının, dünyada farklı dinlere mensup kişiler arasında nefret tohumları ekmeyi amaçlayan terör çetelerinin suç işleme davranışının ortaya çıktığı bir terör suçu olduğunu belirtti.

Ülkesinin terörün tüm şekillerine karşı olduğunu vurgulayan Mumeni, uluslararası camiayı radikalizmle ortak mücadele etmeye çağırdı.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi, saldırının, Batıdaki bazı basın yayın kuruluşları tarafından Müslümanlara karşı uygulanan ırkçı provokasyonun sonucu olduğunu savundu.

Yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınayan Arap Birliği de son dönemde bazı toplumlarda yaygınlaşan İslamofobi gibi dini radikalizm olgusuyla da mücadele etmek için uluslararası camianın birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Ezher Radikalizmle Mücadele Gözlemevi de açıklamasında, Londra saldırısını kınadı ve DEAŞ'ın işlediği suçların masum insanlar tarafından ödendiğini aktardı. Açıklamada, bu tür terör eylemlerinin dinin imajını zedelemeyi ve insanları korkutmayı amaçladığı ifade edildi.

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kişi, teravih çıkışı aracını Müslümanların üzerine sürmüş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar