Ürdün ve Almanya arasında kritik görüşme

Ürdün ve Almanya dışişleri bakanları bölgesel ve uluslararası gelişmeleri görüştü. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Google Haberlere Abone ol
Ürdün ve Almanya arasında kritik görüşme

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri görüştü.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bakan Safedi ve Alman mevkidaşı Baerbock telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Telefon görüşmesinde, iki dost ülke arasındaki ortaklık ilişkilerinin gücünü vurgulayan bakanlar, ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmeye ve koordinasyonu güçlendirmeye devam edildiğini vurguladı.

İki ülke arasında ekonomi, kalkınma ve savunma alanlarında mevcut işbirliğini ve bunu genişletmeyi de ele alan bakanlar, başta Filistin davası olmak üzere, Suriye ve Ukrayna krizlerini de içeren bir dizi bölgesel ve uluslararası meseleyi de gözden geçirdi.

Görüşmede iki bakan, Ürdün ve Fransa'nın yanı sıra Mısır ve Almanya'nın da dahil olduğu "Münih Grubu" aracılığıyla barışa ulaşma şansını baltalayan icraatları durdurmak ve çatışmayı iki devletli çözüm temelinde çözmek amacıyla müzakereleri yeniden başlatmak için ortak çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldı.

Bakanlar ayrıca, aralarında devam eden istişare ve koordinasyon süreci bağlamında şubat ayında yapılacak Münih Güvenlik Konferansı sırasında görüşme konusunda anlaştı.

Görüşme sırasında Safedi, ekonomik zorluklarla mücadelesine ve bölgesel, demografik ve güvenlik krizlerinin yansımalarıyla başa çıkmasına yardımcı olmak için Almanya'nın Ürdün'e sağladığı desteği takdir etti.

Bakan Safedi, Almanya'nın Filistin meselesiyle ilgili iki devletli çözümü destekleyen, Kudüs'ün tarihi ve yasal statüsüne ve kutsallığına saygı duyulması konusundaki tutumuna övgüde bulundu.

Yorumlar