Ünlü futbolcuların 'Evet'i CHP'yi rahatsız etti

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen ve ünlü futbolcular tarafından başlatılan 'Evet' kampanyası CHP yönetimini rahatsız etti

Google Haberlere Abone ol
Ünlü futbolcuların 'Evet'i CHP'yi rahatsız etti

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, bazı sporcuların sosyal medya üzerinden başlattığı referandumda "evet" kampanyasına ilişkin, "Ekmeğini taştan çıkarmak zorunda kalan milyonlar var Türkiye'de, onlar kendi yarınları için 'hayır' diyecekler ama belli ki kendi kazandığı milyonlar ancak sarayın vesayetine bağlı olanlar, Türkiye'yi yok etmek pahasına 'evet' demeyi göze almışlar." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, açıklamasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bazı milli sporcuların sosyal medyada başlattığı 'evet' kampanyasının" sorulduğu Böke, "Ekmeğini taştan çıkarmak zorunda kalan milyonlar var Türkiye'de, onlar kendi yarınları için 'hayır' diyecekler ama belli ki kendi kazandığı milyonlar ancak sarayın vesayetine bağlı olanlar, Türkiye'yi yok etmek pahasına 'evet' demeyi göze almışlar." yanıtını verdi.

"Başbakan Binali Yıldırım, CHP'yi kastederek, 'Türkiye emin adımlarla muasır medeniyetler seviyesine ilerliyor. Telaşları kendi gelecekleri, kendi ikballeri. Sizin ikbaliniz için Türkiye'nin önünü tıkamaya hiç kimsenin hakkı yok.' dedi. Bu konuda bir değerlendirmeniz olur mu? İkbaliniz konusunda bir endişeniz var mı?" sorusu üzerine Böke, "AKP'nin kendi ikbaliyle ilgili olan endişesi her adımından belli olduğu için burada çok açık bir kendini ifade ve itiraf yaşanmış bir kez daha. AKP'nin huyudur itiraf eder, tehdit eder." dedi.

Böke, Türkiye'de yeni bir saray vesayeti kurmak isteyenlere karşı duracak demokratik güçleri güçlendirmenin CHP'nin tek görevi olduğuna işaret ederek, "Hiçbir endişemiz yok. Biliyoruz ki bu topraklardan sadece ve sadece birlikte yaşama kültürü ve demokrasi çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

asım bre kadın sen saçmalıyacağına evine gidip çocuk doğursana asli görevin bu