Ummanlı girişimcilerden anlamlı destekler

Ummanlı girişimciler, dezavantajlı kesimlere ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor

Google Haberlere Abone ol
Ummanlı girişimcilerden anlamlı destekler

Umman'da genç girişimciler, kendi imkanlarıyla başlattıkları projeler aracılığıyla hem dezavantajlı kesimleri destekliyor hem de sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunuyor.

Arap Yarımadası'nın güneydoğu kıyısında yer alan Körfez ülkesi Umman, Suudi Arabistan'dan sonra en fazla genç nüfusa sahip ülke olarak öne çıkıyor, nüfusunun yüzde 21'ini gençler oluşturuyor.

Umman yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başladığından bu yana birçok önlem, girişim ve teşvik yoluyla küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için çaba sarf ediyor. Ülkedeki genç nüfusa da bu anlamda verimli bir ortam sağlıyor.

- İŞİTME ENGELLİ GENÇLER KONUSUNDA FARKINDALIK PROJESİ

Ummanlı genç girişimci Muhammed Batimra, işitme ve konuşma engelli biriyle tanışmasının ardından işletmesinde başlattığı uygulamayı AA muhabirine anlattı.

"İşlettiğim kafeye bir gün işitme engelli bir genç geldi. Çalışanlarıma bu gence siparişleri için indirim uygulamalarını söyledim. Amacım toplumun özel insanlarına bir destek ve muhabbet kapısı açmaktı." diyen Batimra, gencin fiyatların normalden az olduğunu görmesinin ardından sinirlendiğini ve çok üzüldüğünü dile getirdi.

Gencin yanına giderek durumu anlatmaya çalıştığını, hangi niyetle böyle bir davranışta bulunduğunu açıkladığını belirten Batimra, "Daha sonra onu gözlemlemeye başladım. Sakinleşti, oturdu. Bir süre telefonu elindeydi hep. 15 dakika sonra ise kendisi gibi işitme engelli tam 15 kişinin kafeye geldiğini gördüm. O günden sonra da bu indirimi kafenin bir özelliği haline getirdim. İşitme engelliler burada indirimli bir fiyat ödüyor artık." diye konuştu.

- MAĞAZASINDA GİRİŞİMCİ KADINLARIN TİCARETİ İÇİN BÖLÜM AYIRIYOR

Ummanlı genç kadın girişimci Muna Tebuk da Zufar kentinde büyük fuarlara katılamayan kadınlara ürettikleri ürünleri sergileyebilme imkanı sunuyor.

Bir giyim mağazası açan Tebuk, "Mağazanın bir bölümünü kendi imkanlarıyla evlerinde tasarladıkları ürünleri satmaları için kadın girişimcilere tahsis ettim." dedi.

Mağazada 145 kadın girişimciye ait ürünlerin sergilendiğini belirten Tebuk, başlangıçta mağazada ürün satışı yapan girişimci kadınların zamanla kendi dükkanlarını da açabildiğini ifade etti.

- EVDE PARFÜM ÜRETİMİNE BAŞLADI, 5 DÜKKAN AÇTI

Girişimcilerden Meryem Belhaf da iş dünyasındaki kariyerine evinde basit imkanlarla ürettiği parfüm ve tütsü yapımıyla başladığını belirtti.

7 çocuğu ve torunları bulunan Belhaf, evinde başladığı işi geliştirdiğini, halihazırda başkent Muskat'ta 5 dükkanının olduğunu ifade etti.

Bu dükkanların yanı sıra Umman'ın en büyük parfüm fabrikalarından birine sahip olduğunu kaydeden Belhaf, girişimciliği dolayısıyla ödüller de aldığını dile getirdi.

Zufar Valiliği Umman Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı Fatıma binti Alevi Al İbrahim de proje sahibi kadınlara destek olduklarını ve bunun için eğitim verdiklerini söyledi.

Yorumlar