Ulusal Cephe, koalisyon hükümetinde yer almayacak

Malezya'da seçimde umduğunu bulamayan Ulusal Cephe, koalisyon hükümetinde yer almayacak

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Cephe, koalisyon hükümetinde yer almayacak

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakup, Birleşik Malay Ulusal Örgütü (UMNO) liderliğindeki Ulusal Cephenin (BN) muhtemel koalisyon hükümeti içinde yer almayacağını bildirdi.

İsmail Sabri Yakup, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, BN yüksek konseyinin, koalisyon rakipleri Enver İbrahim liderliğindeki Umut İttifakı (PH) veya Muhyiddin Yasin liderliğindeki Ulusal İttifakı (PN) desteklememe kararını, "Şimdilik BN, muhalefet olarak kalmayı kabul etti." sözleriyle duyurdu.

Söz konusu açıklama, BN ittifakı kurmaylarının, seçimlerin ardından hangi partiyi destekleyeceğine karar vermek için Kuala Lumpur'daki UMNO genel merkezinde gerçekleştirdikleri toplantının ardından geldi.

BN ittifakı, cumartesi yapılan 15. genel seçimlerde sadece 30 sandalye kazanarak tarihindeki en ağır yenilgiyi almıştı.

Seçimlerde 82 sandalye kazanarak genel seçimi önde tamamlayan Umut İttifakı ve 73 sandalyeye ulaşan Ulusal İttifak koalisyon hükümeti için görüşmelerine devam ediyor.

222 sandalye bulunan Malezya meclisinde hükümet kurulabilmesi için en az 112 milletvekilinin desteği gerekiyor.

Siyasi parti ve ittifakların, koalisyon hükümeti için yeterli sayıda milletvekili ve başbakan adaylarını bugün saat 14.00'e kadar Kral'a sunmaları talep edilmişti.

Yorumlar