Twitter’a ulaştıran şirket rekora koşuyor, indirme sayısı 1 milyona yaklaştı

Türkiye’de Twitter’a erişimin kesildiği gece 270 bin indirme ile bütün mobil platformlarda bir numaraya yükselen Hotspot Sheild uygulaması rekora koşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter’a ulaştıran şirket rekora koşuyor, indirme sayısı 1 milyona yaklaştı

Türkiye’de Twitter’a erişimin kesildiği gece 270 bin indirme ile bütün mobil platformlarda bir numaraya yükselen Hotspot Sheild uygulaması rekora koşuyor. Türkiye’de kullanıcıların daha çok tercih ettiği DNS ayarlarını değiştirerek yasağı delmelerinin de dün engellenmesi üzerine kullanıcıların daha fazla yöneldiği program, 48 saat içinde Türkiye’den 1 milyon indirme sayısına yaklaştı.

DNS ayarları değiştirmeden herhangi bir ayarla oynamadan Twitter gibi yasaklı sitelere girmeyi sağlayan uygulama, yasağın girdiği ilk gece rekora imza atmıştı. Uygulamanın üreticisi olan AnchorFree şirketi, bir gecede yüz binlerce kişi tarafından indirilen uygulamanın bir anda hem İOS kullanıcıları için Apple Store’da hem de Android kullanıcıları için Google Play Store’da bir numaraya yükseldiğini bildirmişti. İlk gecede uygulamanın İOS platformunda 200 kat Android platformunda ise 125 kat arttığını, ilk gecede 270 bin rakamına ulaştıklarını belirten şirket yetkilileri bu durumu “İnanamadık” şeklinde izah etmişlerdi.

Yasak ikinci gününe girdiğinde ise bu rakam adeta katlanarak büyüdü. DNS ayarlarını değiştirerek Twitter’a girmenin de engellenmesi ile indirilme sayılarını artan programı 48 saat içinde Türkiye’den ilk 24 saatte 270 bin olan rekorunu kat be kat geçerek 48 saatin sonunda 820 bine ulaştı.

Şirket yetkilisi Levent Sapçı, Cihan Haber Ajansı’na verdiği bilgide android platformunda 456 bin rakamına ulaştıklarını söyledi. İOS platformunda ise toplamda 273 bin kişi bu uygulamayı indirdi. Masaüstü programı ise 48 saat içinde 89 bin kişi tarafından kullanılmaya başlandı. 48 saat içinde toplam indirilme sayısı böylece 820 bine ulaşmış oldu. Sapçı, ikinci günde yaşanan bu artışta DNS ayarlarını değiştirerek yasağı aşmanın engellenmesinin de etkili olduğunu belirtti.
CİHAN

Yorumlar