Türkiye'nin Trablus'taki büyükelçiliğinin yeniden açılması

- Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Kecman, büyükelçiliğin yeniden açılmasını “önemli adım” olarak değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Trablus'taki büyükelçiliğinin yeniden açılması

TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdüsselam Kecman'ın, Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliğinin yeniden faaliyete başlamasını “önemli adım” olarak nitelendirdi.

UMH Başbakanlığı Basın İdaresinin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, Kecman, Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan ile başkent Trablus’ta bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliğini yeniden açmasını “önemli adım” olarak değerlendiren Kecman, Türk şirketlerin, projelerini tamamlamak için Libya’ya dönmeye başlamasını olumlu karşıladığını ifade etti.

Şirketleri Libya'ya dönmeleri için teşvik eden Büyükelçi Doğan’a teşekkür eden Kecman, Başkanlık Konseyinin, askıda kalan tüm projelerin tekrar gözden geçirilerek çözülmesi amacıyla bir komisyon oluşturduğunu belirtti.

Büyükelçi Doğan da Türkiye’nin Trablus’taki konsolosluğun onarılmasının ardından yakında açılarak vize vermeye başlayacağını söyledi.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği yaklaşık iki yıldır kapalı bulunuyordu.

Trablus Büyükelçiliği çekirdek kadroyla Tunus’ta yürütmekte olduğu faaliyetlerini 30 Ocak'tan itibaren Libya’da gerçekleştirmeye başlamıştı.


Yorumlar