Türkiye'nin kredi risk priminde bir iyileşme daha

Türkiye'nin piyasa dostu adımlarının ve güçlü yatırımcı talebinin etkisiyle 5 yıllık kredi risk primi 300 baz puana geriledi. Bu gelişme, Türk lirası varlıklarına olan ilgiyi ve ekonomiye olan güveni artırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin kredi risk priminde bir iyileşme daha

Türkiye ekonomisinin son dönemde attığı "piyasa dostu" adımlar, Türk lirası (TL) varlıkları üzerinde olumlu bir etki yaratmaya devam ediyor. Bu pozitif atmosfer, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin (CDS) şubat ayında başlayan düşüş eğilimini sürdürerek 300 baz puana gerilemesine olanak tanıdı.

YATIRIMCILARIN TÜRKİYE'YE OLAN İLGİSİ

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, rekor kırmaya devam ederken, yabancı yatırım kuruluşlarının TL varlıklarına yönelik olumlu raporları da piyasaları canlandırıyor. Türkiye'nin yurt dışı borçlanma ihalelerine olan artan ilgi, borçlanma faizlerinin düşmesine ve vadelerin uzamasına yardımcı olarak ekonomi programına olan güveni pekiştiriyor.

EKONOMİK GÜVENDE ARTIŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği 3 milyar dolar tutarındaki eurobond ihracı, piyasalar tarafından büyük ilgi gördü. İhraca gösterilen yoğun talep, Türkiye ekonomisine olan güvenin somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın politikalarında bir değişiklik olmayacağı yönündeki net mesajlar, yatırımcı güvenini daha da artırıyor.

GELECEĞE DAİR BEKLENTİLER

ABD Kongresi'nin Türkiye'nin F-16 uçakları alımını onaylaması, iki ülke arasındaki ilişkilerde olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Bu durum, gelecek dönemde ilişkilerin daha da güçlenebileceğine işaret ediyor ve Türk ekonomisi için olumlu beklentileri beraberinde getiriyor.

Yorumlar