Türkiye'den Almanya'ya sert tepki

Almanya'da düzenlenecek darbe karşıtı mitinge Erdoğan'ın video konferansla bağlanmasını engelleyen Almanya'ya sert tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Almanya'ya sert tepki
Darbe girişimine net bir şekilde karşı çıkmadığı için eleştirilen Almanya'nın Köln'deki darbe karşıtı mitinge yönelik engellemeleri de tepki çekti. Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln'deki mitinge video konferansla bağlanmasını engelledi. Almanya'nın engellemesi Türkiye'den sert tepki aldı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Almanya'nın tavrı kabul edilemez olduğu belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamda şöyle denildi: "Bugün Almanya'nın Köln kentinde farklı siyasi parti temsilcileri, onlarca STK ve binlerce Türk ve Alman vatandaşının katılımıyla yapılacak olan 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferans yoluyla katılmasının Alman makamları tarafından engellenmesi yoluna gidilmesi, kabul edilemez bir durumdur."

"FETÖ’nün darbe girişimini büyük bir kahramanlık hikayesi yazarak boşa çıkartan milletimizin Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz."

 "(Almanya'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln'deki mitinge videokonferansla bağlanmasını engellemesi) Geçmişte bölücü terör örgütünün eylem ve gösterilerine sessiz kalan makamların, darbe karşıtı bir demokrasi mitingini 'şiddet olayları çıkabilir' gibi bir gerekçeyle zan altında bırakmaya ve engellemeye çalışması kabul edilemez. Güvenlik tedbirleri, demokrasi mitingini düzenleyenlere değil, terör örgütü yanlılarına ve demokrasi karşıtı provokatörlere karşı alınmalıdır."

Yorumlar